Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

30 fps vs 60 fps i pytanie

Moysei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pierw pierwsze pytanie:

czy naprawde jest az tak duza różnica między 30fps a 60?

kupuję ps4 i trochę obawiam się tych 30fps idzie się do tego przyzwyczaić?

a i kolejne pytanie

kupić teraz ps4 czy czekać aż wyjdzie wersja slim?

Opublikowano

a to juz twoj wybor :)

ja bym poczekał. jest roznica, aczkolwiek nie kolosalna

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Co do różnicy, to tak jest ona ogromna, lecz odczuwalna głównie podczas grania za pomocą myszki. Wtedy widzimy jak "ekran" reaguje na nasze ruchy. Podczas grania na padzie nie powinno być aż tak źle, ale wiadomo że zawsze więcej=lepiej.

Opublikowano

Poczekałbym, jeśli nie byłby to długi czas.

Różnica między 30 a 60 fps jest, ale nie ma się do czego przyzwyczajać - praktycznie wszystkie filmy są nagrywane w ok. 25 fpsach, więc przy 30 będzie wystarczająca płynność do komfortu gry.

Opublikowano

@piotr11104 Właśnie o to chodzi że podczas samego patrzenia na ekran można nie widzieć różnicy między 30 a 60, ale gdy dochodzi kontrola myszką lub kontrolerem, jesteśmy w stanie odczuć tą płynność, bo widzimy reakcje na nasze działanie. Wiadomo że przy myszce jest to bardziej odczuwalne.

Opublikowano

Wczoraj oglądałem filmik na yt, który wszystko wyjaśnia (miałem wątpliwości co do gry w Wiedźmina 3 na 30 fpsach)

Łap:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...