Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkrecona plyta?

lexox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam płyte asrock g31M -S i procka intel celeron.

Mam wrażenie że przed kupnem ktoś ją podkręcał, bo na początku nie dało sie siedzieć 3minut bo odrazu czarny ekran i reset.

Pozmieniałem coś w biosie itd zmniejszyłem niektóre ustawienia procka i na fb i sluchac pisoenek sie da. Ale grajac w csa po 20min gra sie wyłącza.

Moje pytanie czy da się jakoś łatwo sprawdzić czy płyta była podkręcana albo pobrać jakieś ustawienia biosa czy coś.

Grafika jest zintegrowana ale też wydaje mi się że jest podkręcona ale nie mogłem już tego znaleść :D

Przepraszam za chaotyczność ale mam nadzieje ze ktos pomoże :D

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Ustaw automatyczne będzie działało normalnie jak powinno. Najlepiej zresetuj bios do ustawień domyślnych jak nie wiesz jak ustawić.

Nie da się sprawdzić, to niemożliwe. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Od zawsze można podkręcać i ustawiać płytę główną, tylko część ustawień w niej zawarta dotyczy ustawień podkręcania pamięci i procesora.

Może to nie dokładnie identyczne podkręcanie ale poprawa warunków współpracy z częściami komputera działająca na tej samej zasadzie co OC, czyli może ale i nie musi powodować problemów. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...