Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MotdManager - Odpicuj swoje motd

Gość RakNieBoRak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

300ux4w.png

Cześć!

Dziś chciałbym przedstawić wam wtyczkę na zmianę MOTD serwera.

Na początku będziemy potrzebowali pobrać ową wtyczkę:

KLIK

Wybieramy pod swoją wersję silnika i wgrywamy go do folderu plugins.

Następnie, włączamy serwer. Dołączamy na serwer, i wpisujemy /motd.

Powinno nam się wyświetlić kilka komend.

Aby dodać swój MOTD, wpisujemy:

/motd add <motd>.

Przykład:

/motd add &6Serwer &7sponsoruje &3MPC&fforum.pl

Gdy nie chcemy danego motd, wpisujemy komendę:

/motd remove <id>

Przykład:

/motd remove 1

Możemy także zmienić liczbę slotów, komendą:

/motdmanager maxplayer <maxplayer>|disable

Aby ustawić 2000 slotów, wpisujemy:

/motdmanager maxplayer 2000

Gotowe!

Możemy także dodwać nowe, a po odświeżeniu listy,

pojawi nam się kolejne motd.

Opublikowano

Co to za problem wgrać plugin i przeczytać na stronie producenta komendy? Prosze Cię... Chociaż postarałeś się z grafiką. Popracujnad czymś lepszym.

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

­

Co to za problem wgrać plugin i przeczytać na stronie producenta komendy? Prosze Cię... Chociaż postarałeś się z grafiką. Popracujnad czymś lepszym.

Tak, jeśli połowa userów nie zna Angielskiego. Photoshop coś mi świrował i takie coś się stało ;/

Opublikowano

­

@MarekPL1 Jak się nazywa ta czcionka obrazka ?

@topic No fajny plugin używałem go i bardzo dobrze się sprawował nie sprawia błędow..­

Niestety zapomniałem. ;/

@topic

@ref

Opublikowano

Bardzo ładnie opisany poradnik, jednakże mógłbyś postarać dodać screeny z Minecrafta jak to wygląda ,ponieważ młodzi i nowi mogą nie wiedzieć co to jest.

Oraz opisz bardziej plugin, nic tutaj nie ma o pluginie. Nie ma za co odpowiada za ten plugin, co robi itp.
Taki poradnik 5 minut roboty, ja swój ostatni pisałem przez 45 minut :)

26_unnamed.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki, właśnie potrzebowałem tego typu plugina  :)

Jeśli pomogłem lub podoba ci się mój post, daj Lubię to

To nic nie kosztuje

Opublikowano

Przydatny poradnik nie powiem :D Sama mam ten plugin, a tu jest nawet lepiej wyjaśnione i się postarałeś z grafiką. 

No i tak do tematu to plugin jest naprawde przydatny  bo jak wpiszemy ip i widzimi kolorowy motd to jakoś bardziej nas zachęca :)

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...