Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze profesji dla mnie i znajomej

Sonozoki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam znajomą z którą raz na jakiś czas zaczynam jakieś MMO, ona zawsze gra jakimś Healerem a ja zazwyczaj DPS.

Jakie profesję powinniśmy wybrać aby szybko lvlować w party i być jak najbardziej użyteczni w rajdach na późniejszym etapie gry?

Jeśli w Terze nie ma aż tak sztywnego podziału co się bardziej przydaje w gildiach/rajdach pomóżcie wybrać coś fajnego do PvP.

Z góry dzięki <3 <3

Opublikowano

Skoro Twoja koleżanka lubi grać Healerem, to polecam Priesta, raczej trudności w PT nie będziecie mieć (bicie mobków, znalezienie sojuszników do instancji), natomiast dla Ciebie, hmm... W sumie możesz prawie wszystkim, skoro będziesz mieć u boku Priesta. Z postaci magicznych polecam Sorca, ma dobry dmg, obszarowy, jeżeli wolisz fizyczny dmg, Warrior - dobry dmg, musisz nauczyć się korzystać z uników, troszkę taki tank, podobnie jest z Berserkerem, Archer - dobry dmg, postać na dystans.

Priest + Archer/Sorcerer//Warrior/Berserker

Slayer - jest wolny.

Mystic - nie ma sensu grać dwoma leczącymi postaciami.

Lancer - będzie denerwować na początku brak dmg.

Reaper - fajna postać, ale możliwość stworzenia jest dopiero, gdy ma się na koncie 40 lvl (chyba, że coś zmienili, to proszę mnie poprawić).

Opublikowano

Z mojego doświadczenia powiem, że bardzo fajnie się gra mystic/archer lub priest/berserker. A co do @Renissance Tego ograniczenia co do reapera raczej nie zdejmą, bo na niego sety zaczynają sie dopiero od tego 50lvl+, a wątpię że chciałoby się im robić nowe seciki dla reapera od 1 lvl. 

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, gramy berserker/priest i jest bardzo przyjemnie B)

Edit: Jednak odnalazłem swoje bardzo stare konto z 33lv myślicie, że opłaca mi się lvlować do 40 i grać reaperem? (gram elinką anyway 33lv warrior)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, gramy berserker/priest i jest bardzo przyjemnie B)

Edit: Jednak odnalazłem swoje bardzo stare konto z 33lv myślicie, że opłaca mi się lvlować do 40 i grać reaperem? (gram elinką anyway 33lv warrior)

Jeżeli masz ochotę na Reapera i podoba Ci się ta profesja, to pewno. Lvl w Terze szybko wbija się, więc nie widzę przeszkody na stworzeniu nowej postaci.

Opublikowano

Reaper też ma taki mały plus, że z tutorialu wychodzisz nim już na 58 lvlu, a więc w sumie dostajesz prawie "darmowe" 18 lvli.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...