Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest ban za friendly fire?

SietlikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak

Ranienie/zabijanie swojego teamu - przykładowo poprzez umyślne rozwalanie min bądź strzelanie w swoich na friendly fire, z tego co mi wiadomo, podchodzi pod [unfair play] i jest to 15 dniowy ban jeśli jest to pierwsze przewinienie danego gracza. Samo rozwalanie min - które nie doprowadzi do utraty hp przez żadnego członka własnej drużyny nie jest CHYBA banowane.

Przykładowo, niszczenie turreta własnej drużyny nie jest karane żadnym banem, ponieważ nie robisz krzywdy w ten sposób żadnemu graczowi - możesz też brać przykład z GMa podczas gry

http://forum.nexoneu.com/showthread.php?1416433-is-destroying-a-player-s-turret-ban
. Aczkolwiek to jest nexon, i lepiej się nie bawić, bo Cię zbanują -.-

@Sebaxxx20 z pamiecią już problemy więc napisałem 'chyba', ale już się poprawię: 

[b]Notes:[/b]
Mine Shooting is considered as Unfair Play.
A więc tak, jakiekolwiek nawalanie w miny - czy rani czy nie, jest tak samo banowane.
Opublikowano

No to tak

Ranienie/zabijanie swojego teamu - przykładowo poprzez umyślne rozwalanie min bądź strzelanie w swoich na friendly fire, z tego co mi wiadomo, podchodzi pod [unfair play] i jest to 15 dniowy ban jeśli jest to pierwsze przewinienie danego gracza. Samo rozwalanie min - które nie doprowadzi do utraty hp przez żadnego członka własnej drużyny nie jest CHYBA banowane.

Przykładowo, niszczenie turreta własnej drużyny nie jest karane żadnym banem, ponieważ nie robisz krzywdy w ten sposób żadnemu graczowi - możesz też brać przykład z GMa podczas gry

http://forum.nexoneu.com/showthread.php?1416433-is-destroying-a-player-s-turret-ban

. Aczkolwiek to jest nexon, i lepiej się nie bawić, bo Cię zbanują -.-

Rozwalanie min nawet bez zadania obrażeń kompanom też podchodzi pod Unfair Play.

Opublikowano

Za rozwalanie turetów i min nie banują. Sprawdzone info . Wysłałem chyba z 10 reportów z filmami na których kolesie chodzili za mną i niszczyli wszystkie moje turrety i miny. Byłem raniony wielokrotnie a admin odpisał mi : "No ban- only punishable if it results in a teamkill."  A niektóre tematy były po prostu zamykane bez odpowiedzi.

Opublikowano

Za rozwalanie turetów i min nie banują. Sprawdzone info . Wysłałem chyba z 10 reportów z filmami na których kolesie chodzili za mną i niszczyli wszystkie moje turrety i miny. Byłem raniony wielokrotnie a admin odpisał mi : "No ban- only punishable if it results in a teamkill."  A niektóre tematy były po prostu zamykane bez odpowiedzi.

Może nie miałeś wystarczająco dowodów, bo przeszkadzanie teamowi jest karane jako Unfair Play.

Opublikowano

Może nie miałeś wystarczająco dowodów, bo przeszkadzanie teamowi jest karane jako Unfair Play.

Owszem, ale to raczej chodzi o np. blokowanie przejścia (o którym też była dyskusja i jednak zbanowali zioma), mówienie hp czy pozycji kogoś z własnego teamu przeciwnikowi, czy np. zombie blokujący przejście do ludzia, ranienie swojego teamu strzelając w barrelsy, i inne przedmioty.

Zaś co do rozwalania różnych przedmiotów bez innej szkody niż stracenie slota przez poszkodowanego nie bardzo. Wyjątkiem jest tylko rozwalanie min (umyślne - czyli zazwyczaj trzeba kilka dowodów) - czy ranią czy nie - i konkretną wzmiankę o tym wsadzili dopiero tam w ~2014 roku dlatego nie byłem tego świadom. Zaś inne przedmioty, takie jak claymore, remote grenade, czy turrety - pojedyncze rozwalenie (np. jedno co grę) nie skutkuje żadnym banem. GMowie twierdzą, że za rozwalanie turreta nie ma bana, no ale z nimi to jak z jeleniem się dogadać - jakby ktoś szaleć zaczął z tym rozwalaniem to by pewnie tego bana wyłapał.

Proponuję założyć temat na forum nexona i tam zadać wszystkie pytania. Aczkolwiek oni sami czasami nie wiedzą co piszą.. Jeśli nie to śledzić dziennych zbanowanych graczy na np. sta-ca i tym sposobem z czasem ogarniesz wszystko (ale trzeba też mieć czas i chęci)

Jest spis za co dostaje się bana -

http://forum.nexoneu.com/showthread.php?1423876-Bug-Glitch-List-Game-Ban-Reasons-UPDATED-03-19-2015
- ale ja się tam dobić do przykładów z linku nie mogę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...