Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

prawo jazdy am

Moysei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chcesz jeździć skuterem o pojemności <50 to nie opłaca się robić, a kosztuje około 1k pln.

wipek.pl

Opublikowano

AM Uprawnia cię do kierowania motorowerem do max poj 49cm(2). Minimum wiek do 14 lat, jeżeli nie masz 18 lat musisz mieć zgodę rodzica, ukończyć szkolenia/kursy.

W zasadzie nie opłaca się tego robić, bo jak będziesz miał 18 lat i zdasz prawo jazdy na kat B, będziesz mógł też jeździć motocyklem tej samej poj co byś zdawał na AM. Koszta AM są praktycznie podobne do kat B kursy na AM kosztuję od 800 do 1000zł, egzamin praktyczny 140zł + Teoria 30zł. Dołożyć parę groszy i masz kurs na B nie licząc egzaminu i opłat. Pamiętam jeszcze jak stałam w Wordzie i czekałam na egzamin praktyczny to czytałam to wszystko, a zamierzam robić jeszcze na C+E :P

Opublikowano

AM Uprawnia cię do kierowania motorowerem do max poj 49cm(2). Minimum wiek do 14 lat, jeżeli nie masz 18 lat musisz mieć zgodę rodzica, ukończyć szkolenia/kursy.

W zasadzie nie opłaca się tego robić, bo jak będziesz miał 18 lat i zdasz prawo jazdy na kat B, będziesz mógł też jeździć motocyklem tej samej poj co byś zdawał na AM. Koszta AM są praktycznie podobne do kat B kursy na AM kosztuję od 800 do 1000zł, egzamin praktyczny 140zł + Teoria 30zł. Dołożyć parę groszy i masz kurs na B nie licząc egzaminu i opłat. Pamiętam jeszcze jak stałam w Wordzie i czekałam na egzamin praktyczny to czytałam to wszystko, a zamierzam robić jeszcze na C+E :P

Skąd Wy takie informacje bierzecie o jakiś kursach, zgodach rodzica i C+E? Pewnie nawet nie wiesz jakie warunki trzeba spełniać żeby mieć C+E i jakie to jest ciężkie do zdania. Mogę Ci coś o tym opowiedzieć, bo akurat jestem instruktorem kat A i B i mam prawko również na C. 

U mnie w mieście nie wiem kto robi na AM, chyba nikt, ale zgaduję, że gdybym ja miał szkolić taką osobę na AM to bym brał 800-900zł

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Również nie polecam. Poczekaj trochę i masz 125 albo jeszcze trochę i B.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Skąd Wy takie informacje bierzecie o jakiś kursach, zgodach rodzica i C+E? Pewnie nawet nie wiesz jakie warunki trzeba spełniać żeby mieć C+E i jakie to jest ciężkie do zdania. Mogę Ci coś o tym opowiedzieć, bo akurat jestem instruktorem kat A i B i mam prawko również na C. 

U mnie w mieście nie wiem kto robi na AM, chyba nikt, ale zgaduję, że gdybym ja miał szkolić taką osobę na AM to bym brał 800-900zł

Biorę stąd, że mam w rodzinie Wuja, który jest instruktorem C i C+E od 10 lat ;)

Opublikowano

Mając 18 lat i dowód osobisty nie trzeba mieć żadnej zgody rodzica czy kursu, aby jeździć skuterkiem. 

Oczywiście jeśli masz skończone 18 lat przed styczniem 2013r

Day after day.

Opublikowano

Skąd wy te ceny bierzecie, AM to najniższa z możliwych kategorii. 400zł. Co jest trudnego w zdaniu C+E? Robisz kwalifikację, to jest ci tylko potrzebne poza standardowym kursem (np. B. Karta kierowcy jest tak naprawdę nie potrzebna, do czasu podjęcia pracy, więc po co ją wyrabiać od razu? Dla idiotów karta kierowcy = karta do tacho. Wiem co nieco, bo lada miesiąc zapisuję się na kurs C, a później dorabiam E. 

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

@ruku

nie no zaraz umrę ze śmiechu, co ma kurs prawa jazdy do kwalifikacji, wytłumacz mi to, ja wiem co ma, lecz Ty chyba nie masz najmniejszego pojęcia na ten temat. Mam cztery kat prawa jazdy i uwierz, że na C jest najciężej zdać. 

a co do ceny AM proszę bardzo, najtańsza szkoła jazdy we Wrocławiu.

http://www.kursant.wroclaw.pl/oferta.htm

800zł

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...