Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Super komputer a tak mało fps ?

InteR6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanko bo mam lapka z i7 4710hq 4 rdzenie 2.5g , 16 gb ram i 4 gb grafy od nvidii 860M a fps w cs go są stosunkowo małe. Zalezy od mapy ale na najpopularniejszym duscie2 mam okolo 120-140 FPS a moj kolega na i5 8gb ram i 1 g grafy ma po 100-120 ( tez na lapku ) wiec chyba cos nie halooo ;d widzialem filmik na yt gdzie gosciu na tym samym lapku ( takie same parametry ) na duscie2 wyciągal od 200 do 290 FPS. I mowi ze wystarczy zainstalować te sterowniki ( jak sprawdzalem swoje stery to mam z stycznia 2014 roku a te co on podał są z 2015. Pytanko moje jest nastepujące.. czy jak je zainstaluje strace gwarancje ? Tu jest link do update sterow http://support.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-y-series-laptops/y50-70-notebook-lenovo?c=1co o tym sądzicie ???

Opublikowano

Spróbuj zobaczyć w panelu sterowania karty graficznej Nividia czy Cs się na niej odpala, jak nie to dodaj w niej csa. Przypuszczam, że odpala Ci Cs przez zintegrowaną ;)

OndteAw.png

Opublikowano

Twój laptop nie wyświetli powyżej 60 fpsów, gdyż wyświetlacze w laptopach mają 60 Hz, więc te 120-140 fpsów powinno ci w zupełności wystarczać.

Co nie zmienia faktu że powinien ich mieć o wiele więcej jak na takiego laptopa. 

Wszystko co ściągniesz i zainstalujesz na swoim laptopie z OFICJALNEJ strony producenta nie ma wpływu na Twoją gwarancję, a jednak zaktualizowane sterowniki to podstawa :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Zaktualizowalem BIOSA i fps mam od 180 do 220 ale jeszcze musze karte graficzną zaktualizowac i bd pompka moze skoczy do stalych 250 xD

A powiedzcie mi dlaczego bez ladowarki moje fps to stale 29 ? Nic nie skacze tylko mam stale 29 dopiero jak pod zasilacz podebne to skaczą po okolo 200

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...