Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Fizz pod AP czy AD ?

HardPvP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć,mam pytanie otóż kupiłem fizza i nie wiem za bardzo pod co go budować nie którzy mowią że pod ap a nie którzy że pod ad.No to mam takie pytanie Fizz lepszy pod AP czy AD :)?

Opublikowano

Według mnie Fizz jest lepszy pod AP.

Wszystkie skille ma pod AP, łącznie z trutką.

Jak trzeba walnąć normalnym atakiem to podstawą na niego przecież jest Lich (Zmora? Licza).

Nie ma on za dużo hp więc w otwartej walce raczej padnie, chyba że go przytankujesz.

Uciekając i od czasu do czasu używając umiejętności "Q" bądź "E" łatwo można wygrać nie tracąc hp.

Będąc Fizzem możesz spotkać się z focusem skierowanym w twoją stronę.

Łatwo przed tym obronić się dzięki Zhonyi - AP.

Próbując wybić ADC zrobisz to na "R" + "Q" i łatwo Ci uciec wtedy z "W".

Opublikowano

@HardPvP

Lich Bane/Morello -> Lich Bane/Morello -> Buty na CDR/Magic Peny -> Zhonya -> Rabadon/Void Staff -> Rabadon/Void Staff

AD Fizz był OP kiedy miał na W przeliczniki od HP przeciwnika. Razem z botrkiem bił bardzo dużo. Teraz ma przeliczniki na AP, czyli tak jak przed "nerfem" i lepiej go grać na midzie. Mniej go teraz widać, ale dalej jest OP i można nim łatwo wygrać grę. Jedyne co się zmieniło to to że dajesz R na początku aby zwiększyć swój DMG z combo.

Opublikowano

Ostatnio stał się sławny AP Fizz Tank. 3 core itemy pod AP, potem jedziesz pod tanka. Jest to chyba najlepsze wyjście, np. jakby Cię taki WW w teamfighcie sfocusował, a Twoim zadaniem jest zabicie ADC, on nam to niestety uniemożliwi i wraz ze swoim teamem zabije. Jeśli jesteś tankiem zostanie Ci gdzieś pół, 3/4 HP, co wystarczy na dotarcie i uśmiercenie enemy ADC.

Lich bane-Butki Sorce-Zhonya-Rabadon-Omen-Banshee-Guardian Angel. Tak zawsze buduje i jest git :D.

K2yjCFw.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do tematu AD Fizza, to chcę zwrócić uwagę, że dalej da się nim grać.

W late game i tak rozwali większość postaci w solo, przykładowo taką Irelię :)

A teraz się pochwalę moją pentą Fizzem pod AD tanka, nawet po nerfach "W" xDD

lsrAWte.png

Opublikowano

Przecież fizz pod AD to kat nadal, nowy BC który dodaje jeszcze CDR'ki to tylko ogromny buff dla tej postaci, top/jungle najlepiej się spisuje nadal bo szybko czyści las i ma efektywne ganki :) a na midzie się imo marnuje bo w late gdy za dużo zabójstw nie ma to niestety średnio sobie radzi 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...