Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Przejęte konto oraz itemy

D3SM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Chciałbym zacząć od tego co stało się wczorajszego pięknego wieczoru.

Właśnie kończyłem czytać opracowanie Wesela Wyspiańskiego gdy napisał do mnie Niemiec (miałem go na liście znajomych od tygodnia i grywaliśmy razem) .Napisał ze potrzebują 5-tego do zagrania turneju w Lidze ESEA . Przystałem na propozycje i razem z nim i jego trzema kolegami stawiliśmy sie na ts3 . Do grania w większych ligach , wymagany jest antycheat/lobby creator , w  tym przypadku był to eseaPUG . Nie mogłem go znaleźć na stronie esea i w tym momencie popełniłem największy błąd minionego roku , poprosiłem o link z downloadem . Oczywiście dostałem go w ciągu sekundy , wszystko wyglądało tak samo jak na officialnej stronie esea , no i poszło .

Podczas instalacji wywaliło mi pierwszy błąd , coś o braku połączenia z internetem i rzeczywiście w tym momencie odcięło mi połączeniu , po ponownej próbie działo się to samo . Wtedy zapragnąłem wejść na swoje konto , i pojawił się ekran logowania (jest to normalne gdy tracimy połączenie a jesteśmy zalogowani) wpisałem passy i kappa , nie działa , 40 literowe hasło pewnie coś pomyliłem , drugi , trzeci raz nie wchodzi . Wten 4 niemców opuściło ts , pełen podejrzeń postanowiłem zajrzeć na konto  z przeglądarki . Doznałem szoku na widok ,ze w moim bp brakuje około 200 euro a mi otwiera się czat steam a z poziomu przeglądarki i ktoś pisze po ludziach ze brakuje 5-tego i zapraszają do gry (tak , włamywacz przejął konto a ja mogłem tylko patrzeć jaki majdan dzieje się z moim bp i rozmowami ).

Również dostawałem na bieżąco emaile o zmianie hasła steam oraz mailu mojego konta , tutaj udało mi sie je błyskawicznie zablokować więc moge być pewny ze nie złapie zadnego vacbana . Kradzież konta wcale mnie nie dziwi , ponieważ odzyskuje je już około 4 raz ? w ciągu 6 lat , jednak pierwszy raz zostałem okradziony z itemów , a zaginęły między innymi :

M4A1-S (StatTrak™) | Obrońca Well worn  AK-47 (StatTrak™) | Tęczowe utwardzenie Factory New AWP | BUM Gut Knife | Fade wszystko warte około 200 euro.

Podsumowując : Koleś miał dostęp do mojego konta email , prawdopodobnie do konta steam miał dostęp już wcześniej , nie dostawalem żadnych powiadomień o próbie logowania , dostawałem je gdy formatowałem pc , jednak zawsze w sytuacjach w powiadomieniu widziałem ip i lokalizacje logowania ( bardzo modna jest tailandia  i monachium ) .

Napisałem do supportu podsyłając zdjęcia z zablowania konta , pudełka z cd-keyam od 4 gier oraz screen na którym ktoś potiwerdza wymiane 3:0 w której są moje itemy . W odzyskanie konta nie wątpie jednak jestem strasznie niepewny w sprawie itemów , wydaje mi sie ze steam ma w logach to ,ze podczas wymiany to nie ja byłem na koncie i to nie ja dokonałem wymiany , jednak na moją niekorzyść działa to ze złodziej prawdopodobnie dostał dostęp do mojego konta juz wcześniej a ja nawet o tym nie wiedziałem . Będę wdzięczny zawszelkie opinie i pomoc nie wiem co teraz moge zrobić poza czekaniem , nie wiem co jeszcze moge dostarczyć aby udowodnic ze to nie ja wtedy korzystałem z konta .

Na koniec moge dodać tylko ze trzy dni wcześniej rozmawiałem z kolega który powiedział mi ze tak teraz obrabiają konta i gdy złodziej zapamięta swój komputer to nie ma opcji na odzyskanie itemów  , przez zamieszanie związane z maturą zapomniałem zmienić maila i hasła teraz żałuje .

Dodam jeszcze ze w ustawieniach sprawdzałem liste zpamiętanych komputerów  i nie było na niej żadnego innego pc oprócz mojego.

Pozdrawiam 

Opublikowano

­Teraz jak czekasz na odpowiedź zacznij od sprawdzenia twojego komputera czy nie znajdują się na nim jakieś wirusy - najpierw z poziomu przeglądarki korzystając ze skanerów online, a następnie ściągnij triala AVG, Bitdefender lub Kaspersky i wykonaj dogłębne skanowanie.

Przeczytaj uważnie ten temat http://www.mpcforum.pl/topic/1356546-wa%C5%BCne-jak-nie-zosta%C4%87-oszukanym/

Znajdują się w nim najważniejsze informacje i dowody jakie powinieneś przedstawić supportowi Steam - z tego co napisałeś nie znalazłem informacji czy dodałeś im link do profilu tego "niemca".

Opublikowano

­Teraz jak czekasz na odpowiedź zacznij od sprawdzenia twojego komputera czy nie znajdują się na nim jakieś wirusy - najpierw z poziomu przeglądarki korzystając ze skanerów online, a następnie ściągnij triala AVG, Bitdefender lub Kaspersky i wykonaj dogłębne skanowanie.

Przeczytaj uważnie ten temat http://www.mpcforum.pl/topic/1356546-wa%C5%BCne-jak-nie-zosta%C4%87-oszukanym/

Znajdują się w nim najważniejsze informacje i dowody jakie powinieneś przedstawić supportowi Steam - z tego co napisałeś nie znalazłem informacji czy dodałeś im link do profilu tego "niemca".

Dokładnie jest on austryjakiem, ale mniejsza mam tylko link do profilu na którym były moje itemy przez kilka godzin (http://steamcommunity.com/profiles/76561198218603088), nie moge doszukać sie profilu osoby która wysłała mi link z programem  . Tak jak przewidywałem konto odzyskałem dzisiaj rano (gaben leci na rekord , ostanio czekałem tydzień) . Dostałem standardową odpowiedź z nowym hasłem i poradnikiem jak chronić swoje konto przed włamaniami . Jednak w odpowiedzi nie było ani słowa o skradzionych przedmiotach , dlatego napisałem szybką odpowiedź : 

Thanks , now i have acces to my accout , but what about my items ? i lost very expensive csgo skins like: my knife , awp and stattrak m4 and ak47 . i could not stop scammer beacuse i lost internet connection in this time . Now i can see in my trade history that he traded my items to someone for free however awp boom was untradable and i cant find it in market history , i think that hacker just deleted it. What shoud i do now to return back my items ?

Now i see . This guy has sold my awp for 16 euro and later he bought his p90 for rest of my money (he bought awp for 16 euro , normal price is 0.50 )

Following skins have been stolen: Gut Knife Fade Factory New, Statrak M4A1-S Guardian Factory New. Stattrak AK47 Case Hardened Well Worn, Minimal Wear AWP Boom . he has Hijacked my email account too

PLS HELP ME TO RETURN MY STUFF

Teraz juz wiem co zrobił z niewymienialnym awp . Jako dowody dołączyłem zdjęcia które możecie zobaczyc w załączniku , nie wiem czy moge coś jeszcze dodac do dowodów , miałem przez cały czas włączony steam guard , jezeli ma to jakieś znaczenie , jak juz wspomniałem musiał on być na moim steamie i gmailu juz od jakiegoś czasu. Format zrobiłem , pewne jest teraz ze zadnego sufu nie mam , pozostaje tylko czekac

post-1379619-0-52768600-1430252704_thumb.png

post-1379619-0-03232300-1430252722_thumb.png

post-1379619-0-68376800-1430252733_thumb.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngD3SM

Istnieje możliwość, że otrzymasz te przedmioty z powrotem, nawet jeśli ktoś je kupi.

Konto tego "niemca" zostanie zablokowane, a jeśli dojdzie do transakcji Steam wróci pieniądze na konto osoby, która kupiła ten skiny, a Ty je otrzymasz z powrotem.

Wiem, ponieważ znajomy wpadł w coś takiego początkiem tego roku, skiny zostały sprzedane za małą sumkę, a potem wróciły.

Musisz na razie czekać na odpowiedź ze supportu.

Opublikowano

Jakby ktoś był ciekawy co sie dzieje , to support dalej nie jest w stanie odpisać mi na żadną z moich próśb o zwrot itemów . Pomimo wiadomości w 2 językach  , z 2 kont na supporcie . Jak wszyscy wiemy steam traktuje kradzieże konta jako priorytet , ale na każdy inny problem ma mocno wyjebane . Z blizzardem byłem w stanie odzyskać skradzione konto w godzine , w niedzie rano . Mimo wszystko proponuje nie usuwać tematu , jak kiedyś odpiszą to dam wam znać jak zakończyła sie cała akcja .

Opublikowano

Dzięki za nadzieje i podtrzymanie mnie na duchu . Właśnie dostałem itemy spowrotem . Jakby ktoś sie zastanawiał kiedy valve zwaraca itemy to termin zwrotu następuje mniejwięcej w tym samym czasie co odblokowanie blokady guard , moja kończy sie w piatek , lecz itemy dostałem dzisiaj.

Jeszcze raz dziękuje . Tym czasem ide pisać egzamin z geografi Pozdrawiam xD

post-1379619-0-51589300-1431494494_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...