Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie ładujący się Windows

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z komputerem, a dokładniej nie ładuje mi się windows, tzn. pokazuje mi się logo płyty głównej (jak przy każdym starcie komputera) i dalej nic. Dodam, że KUPIŁEM NOWY DYSK, więc gdzie może tkwić problem ? ;/

@Edit

Jednak pojawia się logo Windows'a 8, ale później jest czarny ekran i mógłbym czekać w nieskończoność i tak by się nie włączył panel od hasła (?).

Opublikowano

Próbowałes przeinstallowac ? 

Można tak powiedzieć, bo miałem ten problem na starym dysku i na nowym, kupiłem go dwa dni temu i instalowałem system.. 

A co do tego, czy włącza się w trybie awaryjnym, to po co mam to sprawdzać ? Ja komputer włączę, ale podczas tego czarnego ekranu muszę go zresetować i wtedy wszystko jest okej, ale troszkę mnie to niepokoi. ;/

Opublikowano

Bo jeśli włącza się w awaryjnym, to znaczy, że z samym systemem jest w porządku. Prawdopodobnie wkradł Ci się wirus, lub jakiś program przy starcie się krzaczy i nie pozwala na załadowanie się systemu.

W6iB9H1.png

Opublikowano

System masz z interntu czy kupiony?

Kupiony.

Bo jeśli włącza się w awaryjnym, to znaczy, że z samym systemem jest w porządku. Prawdopodobnie wkradł Ci się wirus, lub jakiś program przy starcie się krzaczy i nie pozwala na załadowanie się systemu.

Nie włącza się w awaryjnym. Opiszę to dokładnie.

Włączam komputer przyciskiem, pokazuje się logo płyty głównej, logo Windowsa 8 i wskakuje czarny ekran, ale komputer nadal chodzi. Resetuję komputer przyciskiem i uruchamia się normalnie, ale to raczej nie jest dobre. ;/

Opublikowano

Żaden wirus Ci nie wszedł jak pisze kolega wyżej, chyba że to hacker bonzo i Ci załozył hasło na płytę główną.

BIOS Ci pika przy uruchomieniu systemu, dokładniej procedura CMOS jest to rozpoznawalny dźwiek przy starcie komputera, jeśli piknie raz to znaczy że sprzęt jest okey. Spróbuj przeinstalować system, iż mogą być uszkodzone pliki startowe, jeśli to nic nie da polecam jakiś serwis.

Opublikowano

Żaden wirus Ci nie wszedł jak pisze kolega wyżej, chyba że to hacker bonzo i Ci załozył hasło na płytę główną.

BIOS Ci pika przy uruchomieniu systemu, dokładniej procedura CMOS jest to rozpoznawalny dźwiek przy starcie komputera, jeśli piknie raz to znaczy że sprzęt jest okey. Spróbuj przeinstalować system, iż mogą być uszkodzone pliki startowe, jeśli to nic nie da polecam jakiś serwis.

Przeinstalowanie nic nie daje, już to robiłem i nadal to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...