Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nagrywaniem Portal 2 za pomocą Action!

DeathDay98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Ostatnio wpadłem na szalony (jak na specyfikację mojego laptopa) pomysł, aby nagrać sobie gameplay Portal 2. Do tego celu użyłem programu Mirillis Action!, który jednak mnie zawodzi ;x

Mój problem jest taki - po włączeniu nagrywania co kilkanaście sekund gra się przycina. Nie chodzi o mały spadek fps. Po prostu na chwilę gra się zatrzymuje, jakby potrzebowała chwili na odczytanie czegoś z dysku. Zazwyczaj dzieje się to gdy postać ma wypowiedzieć kolejny dialog, etc. Nie wiem co na to poradzić. Próbowałem obniżać jakość nagrania, zmniejszać i zwiększać ilość nagrywanych fps, defragmentować dysk, czyścić CC, wyłączać procesy... Nic. Process Explorer twierdzi, że pobór procesora przez grę i Action! zmienia się skokowo - raz razem pobierają 90% cpu, za chwilę 60-70%. Samo Action! też się dziwnie zachowuje. Raz pobiera parę %, za chwilę kilkanaście. Czasem nawet jak nic nie nagrywam, nawet nie mam gry odpalonej, to Action! pobiera 30-40% z niczego. Pomaga reset kompa.

Pojęcia nie mam co jest nie tak :( ratujcie :(

W6iB9H1.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To nie nagrywaj Actionem, jest zasobożerny, pochłania dużą częsc dysku i procesora. Spróbuj bandicamem, ewentualnie jeżeli masz kartę nvidia, to shadowplay.

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...