Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży ping.

Biter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to masz odpowiedz 

Ale przedtem się to nie zdarzało, żeby mieć tak wysokie ping. Może to zależeć od win? Zdzwonić tam do nich?

Czy taki to już żywot, internetu radiowego.

Opublikowano

Jak jesteś daleko od anteny to nie ma co się dziwić, że takie pingi. Jeśli wcześniej tak nie miałeś i mieszkasz blisko anteny + na drodze do anteny nie ma żadnych drzew, lasów itp do zadzwoń do nich możliwe, że to coś u nich.

Opublikowano

Jak jesteś daleko od anteny to nie ma co się dziwić, że takie pingi. Jeśli wcześniej tak nie miałeś i mieszkasz blisko anteny + na drodze do anteny nie ma żadnych drzew, lasów itp do zadzwoń do nich możliwe, że to coś u nich.

Za bardzo się na tym nie zdam, mam ruter na samej górze domu, i bierzemy internet od jakiego prywaciarza, bo nie możemy innego bo nie ma jakiegoś słupa czy cuś.

Opublikowano

No to masz odpowiedz 

Jak ja nie lubie takiego pierdolenia Radiówka=Duży ping...

Specjalnie dla Ciebie zrobiłem test u siebie[ też mam radiówkę]

nxgzp6.jpg   + Włączony TS 

Za bardzo się na tym nie zdam, mam ruter na samej górze domu, i bierzemy internet od jakiego prywaciarza, bo nie możemy innego bo nie ma jakiegoś słupa czy cuś.

Skoro od niedawna masz duży ping to zadzwoń do nich i powiedz że masz od jakiegoś czasu problemy z internetem :) Przyjadą, zobaczą i powiedzą ci co jest nie tak 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Skoro od niedawna masz duży ping to zadzwoń do nich i powiedz że masz od jakiegoś czasu problemy z internetem :) Przyjadą, zobaczą i powiedzą ci co jest nie tak 

Zrób taki test w godzinach szczytu kiedy to każdy siedzi na tym waszym "kochanym internecie radiowym". Radiówka to gówno, i ludzie posiadający ją nie powinni grać w gry multiplayer, bo te k***y choć mają małe pingi, to czasami tracą pakiet i przez to powodują frustracje u innych, bo się nie da ich trafić. Internet radiowy nadaję się do podcierania dupy, co prawda są wyjątki, że provider dba o swoją sieć radiową, ale to rzadkość, tak to napierdolą 100+ ludzi na jedną antenę i się cieszą, że hajs zarabiają. Ciekawe czy taki mały ping masz też, jak napierdala śnieg, albo jest jakaś wichura.

"Przyjdą, zobaczą i powiedzą ci co jest nie tak" i powiedzą Ci, że to nie u nich tylko u cb, i wcisną ci, że na 100% masz jakieś wirusy.

Co do autora, zainwestuj w jakiś może internet LTE, to będzie lepsze rozwiązanie niż to gówno co obecnie posiadasz, chociaż z jednego punktu widzenia to idzie drogą radiową i to. Ale na pewno będzie bardziej stabilne, niż ta cała radiówka, co napierdalają 100+ ludzi na jedną antenę.

@xxXGEJOSXxx Dla twojej ciekawości, to nie odkopuje jakiś kont, żeby ci dojebać p********y frajerze, jak masz jakieś wątpliwości, to spierdalaj na pole, i pomóż Gienkowi orać pole na tej twojej radiówce, pewnie na tej wsi, na traktorach też macie anteny od radiówki, i pewnie jeszcze hostujecie na traktorach z anteną od radiów serwery, i jadąc po polu skacza wszystkim pingi na waszym serwerze, bo serwer co sekundę zmienia lokalizacje.

Opublikowano

Zrób taki test w godzinach szczytu kiedy to każdy siedzi na tym waszym "kochanym internecie radiowym". Radiówka to gówno, i ludzie posiadający ją nie powinni grać w gry multiplayer, bo te k***y choć mają małe pingi, to czasami tracą pakiet i przez to powodują frustracje u innych, bo się nie da ich trafić. Internet radiowy nadaję się do podcierania dupy, co prawda są wyjątki, że provider dba o swoją sieć radiową, ale to rzadkość, tak to napierdolą 100+ ludzi na jedną antenę i się cieszą, że hajs zarabiają. Ciekawe czy taki mały ping masz też, jak napierdala śnieg, albo jest jakaś wichura.

"Przyjdą, zobaczą i powiedzą ci co jest nie tak" i powiedzą Ci, że to nie u nich tylko u cb, i wcisną ci, że na 100% masz jakieś wirusy.

Co do autora, zainwestuj w jakiś może internet LTE, to będzie lepsze rozwiązanie niż to gówno co obecnie posiadasz, chociaż z jednego punktu widzenia to idzie drogą radiową i to. Ale na pewno będzie bardziej stabilne, niż ta cała radiówka, co napierdalają 100+ ludzi na jedną antenę.

ovmh2a.jpg

Hmm 14:13 to godziny szczytu ?

Prosze ciebie bardzo.

Gdzie te 100 pingu bo jakoś nie widzę ? 

Powiedzą że masz wirusy ? No skoro przyjedzie to Ciebie ich pracownik i sprawdzi na swoim komputerze że ma mały ping to co ci ma innego powiedzieć?

Kiedyś przez 2-3 dni miałem problem z netem po telefonie do nich zwrócili mi uwagę że takie coś zgłasza sie odrazu nie ma co czekać, przyjechali podłączyli swój komputer pod ruter coś tam posprawdzali poszli na dach coś zrobili. I ping +/- 40 po ich wyjeździe 

Dzwoń do nich co masz do stracenia ? 

PS.

-Gram w CS i tam też mam z 30 pingu... 

-Wszyscy u mnie w bloku maja ten internet i w najbliższej okolicy i nie słyszałem żeby ktoś narzekał

@ Nie ma to jak odkopać jakieś stare konto aby mi dojebać :D Brawo @sylwo221

Opublikowano

ovmh2a.jpg

Hmm 14:13 to godziny szczytu ?

Prosze ciebie bardzo.

Gdzie te 100 pingu bo jakoś nie widzę ? 

Powiedzą że masz wirusy ? No skoro przyjedzie to Ciebie ich pracownik i sprawdzi na swoim komputerze że ma mały ping to co ci ma innego powiedzieć?

Kiedyś przez 2-3 dni miałem problem z netem po telefonie do nich zwrócili mi uwagę że takie coś zgłasza sie odrazu nie ma co czekać, przyjechali podłączyli swój komputer pod ruter coś tam posprawdzali poszli na dach coś zrobili. I ping +/- 40 po ich wyjeździe 

Dzwoń do nich co masz do stracenia ? 

PS.

-Gram w CS i tam też mam z 30 pingu... 

-Wszyscy u mnie w bloku maja ten internet i w najbliższej okolicy i nie słyszałem żeby ktoś narzekał

Słuchaj,

Ja nie wiem czy godzina 14 to u was tam na wsi godziny szczytu,faktem jest gdy u was tam na polu Gienek ruszy traktorem to już jest największy szczyt, ale u nas w Gdańsku o godzine 14 to ludzie pracują :)

Internet radiowy to gówno, wiatr zawieje deszcz spadnie i zasięgu jak to u was sie tam mówi "nima"

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@sylwo221 ma racje, bo sam miałem internet radiowy. Nie jest to informacja wyssana z palca. Ale to także zależy od jakiego dostawcy masz internet oraz od pogody jaka w tej chwili u Ciebie panuje.

Opublikowano

@sylwo221 Internet LTE odpada, ponieważ mieszkam na takiej "górce", koleś od "Cyfrowego Polsatu" był, i zasięg nie łapał.

Potrzebuje internetu bez ograniczeń bo udostępniamy również internet gościom.

+ posiadam w domu 3 komputery, więc pasowało by żeby w całym domu był, przez "ruter"

@Edit

Czy w jakiej sieci mogę kupić internet LTE z ruterem i brakiem ograniczeń pakietu danych (Że mogę ściągać ile chce) Czy wgl. istnieje taka oferta??

Opublikowano

Wiesz co ja mam radiowy net (a mieszam na wiosce) ale kiedy przepisałam umowę na szybszego neta to zmienili mi na mocniejszą antenę,co prawda zmiany w pingu nie mam w lolu 40-48 na dodatek siedzę na wi-fi co jak wiadomo pogarsza ping . Ja w grach pingu nie czuje możliwe ,że przez zmianę anteny bo na starej ciągle mnie cofało w lolu  może zmień na silniejszą antenę ?

Opublikowano

@sylwo221 Internet LTE odpada, ponieważ mieszkam na takiej "górce", koleś od "Cyfrowego Polsatu" był, i zasięg nie łapał.

Potrzebuje internetu bez ograniczeń bo udostępniamy również internet gościom.

+ posiadam w domu 3 komputery, więc pasowało by żeby w całym domu był, przez "ruter"

@Edit

Czy w jakiej sieci mogę kupić internet LTE z ruterem i brakiem ograniczeń pakietu danych (Że mogę ściągać ile chce) Czy wgl. istnieje taka oferta??

Nie wiem czy w innych sieciach tak jest, ale w Play masz pierwsze 6 miesięcy bez limitu(opcja z routerem też jest) po 6 miesiącach masz 25gb no i nielimitowane nocki za 50-60zł, oczywiście możesz wykupić no limit, ale płacisz dodatkowe 20zł. Ogólnie to cyfrowy polsat i plus mają lepszy zasięg niż Play.

Opublikowano

I tak radiówka to gówno sam mam i wiem co mowie dopóki nie modernizował sprzętu ping od godziny 16 nie schodził z 200-1000 kupiłem kompa za 3k i bylem tak wkurwiony ze miałem ochotę mu wyjebać bo po niepotrzebnie straciłem hajs a nie miałem czasu prędzej grac niż wieczorem 

teraz może od 5 miesięcy jak dobrze chodzi ping mi skoczył z 10 razy do 200 i spadł

ale co z tego? własnie pada deszcz umowę mam na 7.5 mb/s place 50 zł iiiiiiiiiiiiiii?

4329901945.png

proszę bardzo ping mam ciągle mały nie ważne czy 12 czy 20 czy pada śnieg czy nie ale jak tu coś pobrać jak skacze pobieranie no jak?

Opublikowano

Ja tam miałem radiówkę i pingi po 40, zależy wszystko od dostawcy.

Opublikowano

I tak radiówka to gówno sam mam i wiem co mowie dopóki nie modernizował sprzętu ping od godziny 16 nie schodził z 200-1000 kupiłem kompa za 3k i bylem tak wkurwiony ze miałem ochotę mu wyjebać bo po niepotrzebnie straciłem hajs a nie miałem czasu prędzej grac niż wieczorem 

teraz może od 5 miesięcy jak dobrze chodzi ping mi skoczył z 10 razy do 200 i spadł

ale co z tego? własnie pada deszcz umowę mam na 7.5 mb/s place 50 zł iiiiiiiiiiiiiii?

4329901945.png

proszę bardzo ping mam ciągle mały nie ważne czy 12 czy 20 czy pada śnieg czy nie ale jak tu coś pobrać jak skacze pobieranie no jak?

Prosze bardzo jest majówka oczywiście deszcz pada, w pizdu ludzi siedzi na kompach a tutaj 

37fltp.jpg

Nie mówie że radiówka jest lepsza od innych, ale wszystko zależy od dostawcy. Płace 49zł 
@1373230489-U611928.pngBiter. I co dzwoniłeś do nich ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...