Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wgrywanie Forge do Minecrafta - Poradnik.

RaZH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko chciałbym wam przedstawić poradnik jak wgrać forge gdyż wchodzę na zakładkę z moddingiem to z góry na dół spam tematami "kto zrobi mi paczkę"

1. Pobieramy Luncher minecraft:

2. Otwieramy nasz MC i wybieramy dowolną wersję na którą chcemy zainstalować Forge. Ja wybrałem 1.7.2

Beznazwy-1.png

3.Gdy wyskoczy okienko z grą należy

Beznazwy-1a.png

4. Jak się wyłaczy minecraft wchodzimy na stronę Forge: 

5. Wybieramy daną nam wersje np: 1.7.2 pobieramy najnowszą wersję " 10.12.2.1161 " installer

6. Otwieramy, czekamy aż się odtworzy i wybieramy.

Beznazwy-1c.png

7. Gdy się zainstaluje powinien nam wyskoczyć komunikat taki jak na screenie oznacza że forge został poprawnie zainstalowany

Beznazwy-1d.png

8. Odpalamy naszego MC i wybieramy w Version: Minecraft 1.7.2 Forge

Beznazwy-1e.png

9. Odpalamy i cieszymy się z zainstalowanego Forge :)

O jezu moderator jeśli możesz przenieś to do działu poradniki :)

Opublikowano

Dobry poradnik leci plusik + Jezu pisze się z dużej litery :D

Niespodzianka

<

Opublikowano

Dobry poradnik leci plusik + Jezu pisze się z dużej litery :D

Nie uznaje chrześcijaństwa i mam "jezusa" w głębokim poważaniu :)

Opublikowano

Poradnik ładnie zrobiony chociaż wg mnie przedstawia raczej banalną rzecz ;) Ale imiona to piszemy z dużej litery i nie ma nic do tego nasze wyznanie religijne.

Opublikowano

Poradnik ładnie zrobiony chociaż wg mnie przedstawia raczej banalną rzecz ;) Ale imiona to piszemy z dużej litery i nie ma nic do tego nasze wyznanie religijne.

Wiem że to banalna rzecz ale gdy widzę gdy piszą bez sensowne tematy o prośbą o paczkę której i tak nikt nie zrobi. Lepiej nich się nauczą :) Dobra wiem błąd ortograficzny :)

Opublikowano

Bardzo dobrze przedstawiony poradnik. SS ułatwiają bardzo czytanie. Czekam na więcej ;)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Brakuje jednego ważnego elementu, że musi być java 7, aby forge działał.

Raczej to logiczne że do minecraft trza mieć jave 7 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...