Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Administrator/Moderator Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Witaj, mam na imię Kamil. Aktualnie uczęszczam, a za razem kończę klasę 3 gimnazjum.

Mieszkam w Legionowie, interesuję się piłką nożną, grami viawww, vbasic, c++, c# oraz php/mysql/html.

Jesteś tutaj po to aby znaleźć idealnego administratora lub moderatora na forum dla serwera Metin2,

a ja Ci w tym pomagę... Od ponad 3 lat interesuję się przeróbką, edycją, dodawaniem rzeczy na forach.

Zaczynałem swoją przygodę na MyBB, potem PhpBB by przemo, SMF, między tym wszystkim była mała przerwa,

podczas której szkoliłem się w skryptach blogowych, np. LekkiCMS czy nawet wszystkim znany WordPress.

Po ponad roku pracy nad tymi skryptami pomyślałem, że mogę zrobić coś więcej. No i stało się. Zacząłem "igrać"

z IP.Board, na początku wyskakiwało mi dużo błędów, nie potrafiłem zmienić 1 rzeczy, dodać lub po prostu odjąć.

Sprawiało mi to trudności... Nauka składni oraz mechaniki systemów for oraz portali od Invision Power zajęła mi 

ok. 2-3 miesięcy, nieco ponad pół roku później zostałem administratorem na forum o tematyce gier, modyfikacji itp.

Umiałem już wtedy większość rzeczy związanych z IP.Board, lecz nie było to dla mnie coś świetnego, bo każdy

może nauczyć się zarządzania forum... Więc szukałem po internecie, szukałem, szukałem, aż znalazłem!

Znalazłem temat gdzie osoba która dopiero zakłada forum szukała pomocy w zabezpieczeniu jego. No i tak to poszło dalej...

Zacząłem robić podstawowe blokady przeciw DDoS'om, blokady Floodu, zabezpieczałem ACP, aż do dziś pamiętam te chwile

kiedy udawało mi się osiągnąć coś nowego i udowodnić sobie i innym, że mam predyspozycje na zostanie członkiem

administracji. Jeżeli nadal uważasz, że nie jestem odpowiednią osobą na to stanowisko - sprawdź mnie!

Oferuję pomoc na silnikach:

- MyBB

- IP.Board

Usługi które oferuję na w/w silnikach:

- Instalacja forum,

- Edycja skinów, plików globalnych oraz plików stylów,

- Wgrywanie stylów, tłumaczeń, wtyczek, dodatków,

- Tworzenie kategorii i działów oraz for z prawami dla użytkowników,

- Tworzenie grup użytkowników, edycja uprawnień,

- Tworzenie szablonów moderacji,

- Edycja ostrzeżeń, zgłoszeń,

- Zabezpieczenie forum od A do Z,

- Uwydatnienie działania forum.

Kontakt ze mną:

Prywatna Wiadomość

GG: 33556005

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

- Zabezpieczenie forum od A do Z,

Tzn.? Co dokładniej potrafisz zabezpieczyć?

Jak kolega wyżej - współpracowałeś już z kimś? Masz jakieś zdjęcia edytowanego stylu? 

@TeJkuu

Opublikowano

@`Penero @Lothos

Współpracowałem z serwerem kolegi, w fazie beta testów. Forum było sprawne, wszystko śmigało i grało, lecz serwer padł przed startem co uniemożliwiło mi dalszą pracę na nim.

@Lothos

Potrafię zabezpieczyć stronę (forum) przed DDoS'ami, włamaniem do panelu administratora, przed floodem, oferuję również zabezpieczenie bazy danych, backup bazy oraz plików co godzinę (ew. dłużej/krócej) na serwerach zewnętrznych, zabezpieczonych przed dostępem innych użytkowników niż zdefiniowani poprzez ip lub nazwę komputera. 

każdej danej Ci chwili,
dodatkową sekundę.

Opublikowano

@`Penero @Lothos

Współpracowałem z serwerem kolegi, w fazie beta testów. Forum było sprawne, wszystko śmigało i grało, lecz serwer padł przed startem co uniemożliwiło mi dalszą pracę na nim.

@Lothos

Potrafię zabezpieczyć stronę (forum) przed DDoS'ami, włamaniem do panelu administratora, przed floodem, oferuję również zabezpieczenie bazy danych, backup bazy oraz plików co godzinę (ew. dłużej/krócej) na serwerach zewnętrznych, zabezpieczonych przed dostępem innych użytkowników niż zdefiniowani poprzez ip lub nazwę komputera. 

Zainteresowała mnie ta pogrubiona kwestia.. To jest zabezpieczenie? Skrypt automatyczny to zabezpieczenie? 

Flood, jest to chyba podstawowa opcja na IP.Board. Do końca nie da się zabezpieczyć przed włamaniem do ACP no chyba, że jesteś Pro Elo z*******y i modyfikujesz wszystkie hooki itp tak aby wyeliminować błędy. A co do ochrony przed DDoS to w jaki sposób? 

Trochę nie rozumiem na czym polegają te Twoje zabezpieczenia. Proszę o konkretną odpowiedź. 

(To nie jest hejt tylko czysta opinia) 

­

Opublikowano

Zainteresowała mnie ta pogrubiona kwestia.. To jest zabezpieczenie? Skrypt automatyczny to zabezpieczenie? 

Flood, jest to chyba podstawowa opcja na IP.Board. Do końca nie da się zabezpieczyć przed włamaniem do ACP no chyba, że jesteś Pro Elo z*******y i modyfikujesz wszystkie hooki itp tak aby wyeliminować błędy. A co do ochrony przed DDoS to w jaki sposób? 

Trochę nie rozumiem na czym polegają te Twoje zabezpieczenia. Proszę o konkretną odpowiedź. 

(To nie jest hejt tylko czysta opinia) 

­

W pewnym stopniu cron zapisu plików jest zabezpieczeniem na wypadek, niechcianych gości w acp lub błędu na forum wynikającego z wgrania czegoś źle.

Umiem w 98% wyeliminować możliwość włamiania do acp, jedynym sposobem na dostanie się do niego osoby nieproszonej jest wgranie hooka/aplikacji która przetworzy dane lub gdy mamy doczynienia z osobą która zna się na rzeczy.

Hooki ew. Aplikacje modyfikuję jeżeli jest taka potrzeba... Jeżeli sytuacja wygląda tak, że hook nie jest w pełni zgodny wersją IP.Board edytuję go tak aby nic nie brakowało :)

Przed DDoSami robię filtrowanie pasywne lub jeżeli takie się nie sprawdza to wtedy filtrowanie stałe, które wspierane jest przez firewall

każdej danej Ci chwili,
dodatkową sekundę.

Opublikowano

W pewnym stopniu cron zapisu plików jest zabezpieczeniem na wypadek, niechcianych gości w acp lub błędu na forum wynikającego z wgrania czegoś źle.

Umiem w 98% wyeliminować możliwość włamiania do acp, jedynym sposobem na dostanie się do niego osoby nieproszonej jest wgranie hooka/aplikacji która przetworzy dane lub gdy mamy doczynienia z osobą która zna się na rzeczy.

Hooki ew. Aplikacje modyfikuję jeżeli jest taka potrzeba... Jeżeli sytuacja wygląda tak, że hook nie jest w pełni zgodny wersją IP.Board edytuję go tak aby nic nie brakowało :)

Przed DDoSami robię filtrowanie pasywne lub jeżeli takie się nie sprawdza to wtedy filtrowanie stałe, które wspierane jest przez firewall

Rozumiem, takiej odpowiedzi oczekiwałem. Zostaje mi życzyć powodzenia w rozwoju i dużego zainteresowania. 

­

Opublikowano

Osoba na prawdę godna uwagi. Widziałem jego efekty pracy i są na prawdę na poziomie. Łatwy kontakt, oraz profesjonalizm w 100% ;)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...