Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

rpgmaker battlers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ;3 Od niedawna zafascynowałem się Rpgmakerem, a jako fan klimatów fantasy postanowiłem się pobawić. Moje pytanie jest takie, czy da się w jakiś sposób ustawić jako battlersa (ten obrazek prezentujący nasze postacie i wrogów w trakcie walki) jako ich wygląd na mapie? Tak jak w margonem mniej więcej, za odp. będą lajki ;)

Jak w rpgmaker xp stworzyć nowy tileset? Teraz po wgraniu nowego musze zmieniać pliki tilesetu już istniejącego, zamiast stworzyć sobie nowy.

jeszcze jedno.. kiedy zapisuję projekt i chcę go odpalić to pisze że nie znaleziono jakiegoś tam rgss100j.dll a mam go w folderze.

Opublikowano

Odnośnie DLL - możliwe, że nie masz go w system32.

Odnośnie battlers'ów - nie rozumiem pytania, potrzebujesz grafik do battlersów, czy nie wiesz jak wstawić je na mape ? Jeżeli obrazki to TUTAJ, a jeżeli wstawianie na mape to TUTAJ.

Odnośnie tilsetów - nie znam się :D

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Odnośnie DLL - możliwe, że nie masz go w system32.

Odnośnie battlers'ów - nie rozumiem pytania, potrzebujesz grafik do battlersów, czy nie wiesz jak wstawić je na mape ? Jeżeli obrazki to TUTAJ, a jeżeli wstawianie na mape to TUTAJ.

Odnośnie tilsetów - nie znam się :D

chce żeby jako battlers był widoczny taki sam obrazek przeciwnika jak ten na mapie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...