Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia graficzne

compaqer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się zapytać na jakich ustawieniach graficznych najlepiej się gra w cs'a go? 

Mój komputer to:

System: Windows 7 64 bit

Procesor: Intel Core i5-2400 4x3.10

Ram: 8GB

Karta Graficzna: Nvidia Geforce GTX 560 SE

Aktualnie gram na najwyższych ustawieniach przy rozdzielczości 1920-1080 i mam ok. 90-100 fps, tak więc nie jest źle. Chce jednak poznać wasze zdanie i się dowiedzieć czy powinienem zmienić swoje ustawienia. 

Opublikowano

Najlepiej grać na minimalnych, gdyż na wyższych ustawieniach wszystko się świeci, odbija i nic nie widać zwłaszcza na większych dystansach. Chociaż jak kto woli, są i dobrzy gracze, którzy grają na wyższych ustawieniach np. Summit1g, fanboy.

Opublikowano

Na najwyższych. Jedyne co możesz zmienić to rozdzielczość na największą z 4:3, tylko żeby była rozciągnięta na cały ekran i zobaczyć czy ci się lepiej strzela.

Straszna beka goście biegają z biało-pomarańczowymi asiimovami, które się świecą jak psu jajca i to nie ma znaczenia. Ale jak mają trochę wyższą grafikę, to już nic nie idzie ugrać, bo przecież nie widać przeciwnika i jesteś jak j****y tyranozaur, który nie widzi przeciwnika, gdy ten się nie rusza xDDDD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Hmmm jak sprawdzałem te ustawienia rozdzielczości na 4:3 to jak dla mnie to tragicznie to wygląda więc raczej odpada, a zmniejszenie ustawień hmmm nawet działa. Wszystko się nie świeci jak poje... (że tak powiem), co mnie wcześniej mocno denerwowało jak miałem celować na większą odległość. A odnośnie filtrowania tekstu i antyaliasingu to też mają być wyłączone?

Opublikowano

to zależy od rozdzielczości, jeżeli grasz na niskiej tj: 1024x768, 1280x720 itd. to ustaw filtrowanie 4x i 4xMSAA (wygładzi to krawędzie i poprawi widoczność). Jeżeli natomiast zdecydujesz się grać wyższej rozdzielczości to nie ma potrzeby tego ustawiania, bo wszystko jest elegancko widoczne. Te ustawienia nie mają dużego wpływu na fpsy, więc możesz kombinować.

Na najwyższych. Jedyne co możesz zmienić to rozdzielczość na największą z 4:3, tylko żeby była rozciągnięta na cały ekran i zobaczyć czy ci się lepiej strzela.

Straszna beka goście biegają z biało-pomarańczowymi asiimovami, które się świecą jak psu jajca i to nie ma znaczenia. Ale jak mają trochę wyższą grafikę, to już nic nie idzie ugrać, bo przecież nie widać przeciwnika i jesteś jak j****y tyranozaur, który nie widzi przeciwnika, gdy ten się nie rusza xDDDD

Zamilcz proszę, wskaż mi zdanie w którym padło, że nic nie widać na wyższych ustawieniach. Mówisz tak jakby każdy gracz miał te asiimovy, jeżeli ciebie nie wk@rwia to odbijanie światła to nikt ci nie zabrania tak grać, ale uszanuj zdanie innych, bo inne odpowiedzi są równie wartościowe i poprawne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...