Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na dawanie rang na czas

adamdino123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynym znanym pluginem który działa na 1.7 i daje poprawnie rangi na czas to jest PEx

Opublikowano

Ja na poczatku swojej przygody z serwerami tez uzywalem permissionsbukkit, na poczatku było fajnie i wgl ale przestały współpracować z nim takie pluginy jak np azrank, ranga niby była nadana a gracz nie mial uprawnien.. Czym prędzej zmien na pexa i połącz z azrankiem.

Opublikowano

@adamdino123 jeżeli pex odpada i nie działa to musi być jakaś tego przyczyna, dobrze kolega mówi, permissionbukkit nie jest wspierany przez wiele pluginów. Najlepiej jeżeli masz wersję silnika 1.7.* zainstaluj pexa z 1.6.4 zadziała na 100% :) Miałem ten sam problem i przejście na 1.6 w 100% pomogło i żadnych bugów nie ma :)

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

AzRank

Specjalnie CAPS-LOCKIEM napisałem TYLKO NIE AZRANK !

@adamdino123 jeżeli pex odpada i nie działa to musi być jakaś tego przyczyna, dobrze kolega mówi, permissionbukkit nie jest wspierany przez wiele pluginów. Najlepiej jeżeli masz wersję silnika 1.7.* zainstaluj pexa z 1.6.4 zadziała na 100% :) Miałem ten sam problem i przejście na 1.6 w 100% pomogło i żadnych bugów nie ma :)

Za dużo problemów mam z pexem. Cały czat mam ogarnięty w essentials. Próbowałem dać sobie permisję przez konsole i nic nie działa. Ostatni raz powtarzam. NIE AZRANK, NIE PERMISSIONEX.

Pozatym na stronie bukkita pisze, że azrank działa z permissionbukkit.

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Opublikowano

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Dało by radę ale raczej za darmo nikt go nie przepisze. Azrank był pisany stylem

if 
	if
		if
			if
				if
					if

else
				else
			else
		else
	else
else
Opublikowano

W Permissions Ex masz takie możliwości, temat był już poruszany wiele razy, nie szukałes nawet na tym forum.

Komenda:

/pex user [nick] group add [ranga] [świat] [czas]

Przykład:

/pex user malixik group add svip * 1h

Opublikowano

@MaxTheFuck Azrank mam zbugowany. Po wpisaniu np. /setrank steve vip 14d wyskakuje: "error when occured to set to group", a gdy wpiszę to jeszcze raz, ranga się zmienia. Musi się zmieniać po pierwszym wpisaniu. Potrzebuję to do itemshopu.

@malixik Gdybyś czytał uważnie poprzednie komentarze, to wiedziałbyś, że nie chcę Pex'a !

logo.png

Opublikowano

@MaxTheFuck Azrank mam zbugowany. Po wpisaniu np. /setrank steve vip 14d wyskakuje: "error when occured to set to group", a gdy wpiszę to jeszcze raz, ranga się zmienia. Musi się zmieniać po pierwszym wpisaniu. Potrzebuję to do itemshopu.

@malixik Gdybyś czytał uważnie poprzednie komentarze, to wiedziałbyś, że nie chcę Pex'a !

Radzę tak jak wszyscy przerzucić się na PEX'a i AZRANK ponieważ jak z nimi masz problem to wszyscy ci pomogą a tak to nie ma raczej innego rozwiązania.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Z pexem już próbowałem i naprawde same z nim problemy miałem. Pytał już ludzi na różnych forach itp. ale nikt nie pomógł. Jakieś inne sugestie oprócz pexa !

To mam inne pytanie. Dałoby zrobić tak, aby essentials mi obsługiwał prefixy ? Chodzi o to, aby pex dał tylko rangi. Bez żadnych kolorów, światów i innego badziewia. Prefiksy zrobione w essentials mają być obsługiwane przez pexa.

Jeśli tak można to spróbuję zamienić na pexa.

logo.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Error when occured to set to group - wersja AZRanka na 1.6.2 lub 1.6.4 ... PeX o wiele lepszy, ty nie umiesz ogarnąć tego, poprostu nie umiesz stworzyć serwera.

Opublikowano

Jak tak bardz chcesz to moge ci pomoc z tym pexem, to jest banalny plugin, i by wyswietlal rangi to w eesentials potrzebne samo {displayname}

• 3 lata później...
Opublikowano

Ludzie nie piszcie o tym AZrank bo się załamię ... piszę z ostatniej chwili po błędzie na moim serwie - AZrank jest tak genialny:
Wyobraźcie sobie sytuacje z strefą Mvipa (jako warp)
Gracz po otrzymaniu rangi Mvip mógł wchodzić tam (i dobrze) ale to się zbugowało i po wyrzuceniu rangi od tego gracza dalej gracz mógł wchodzić na /warp Mvip

Jestem pewien że to AZrank ponieważ po użyciu komendy /pex user {ten gracz} group set Gracz już nie mógł wchodzić na /warp mvip ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...