Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ts.domena.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ chcę zrobić by się dało łączyć z ts, np. ts.domena.pl , wszystko działa ok. ale jak się np łącze mc.domena.pl to też mnie łączy z ts.

Opublikowano

tak

Ts i mc pewnie na standardowym porcie? Domeny pewnie na tym samym rekordzie A  więc nic nie zrobisz :) Chyba, że zmienisz port ts i poprzez rekord SRV zrobisz ;P 

Opublikowano

mam to zrobione. ale nie dzialacgbnc8.jpg

Zacznijmy od tego, że masz to źle zrobione. 2 ts cały czas jest na standardowym procie.. Główna domena ma wskazywać na twoje ip a nie na 85.128.134.252. Pousuwaj zbędne rekordy A tylko zaśmiecasz sobie domenę. Jak już się upierasz na te ts. i mc. to pozmieniaj standardowe porty na inne i popraw rekordy SRV.

Opublikowano

no zmienilem, na 9988 i tam tez zmienilem czekalem 1 godzine i nic.

Gówno a nie zmieniłeś.. Albo jesteś mega głupi albo jesteś trollem.. Mówiłem że masz wywalić zbędę rekordy A czyli mc... i ts... Ustawić główną domenę na ip maszyny. Żeby nie było tekstu, że "zrobiłem" http://scr.hu/2g0v/79rdi

Kolejna sprawa "zmieniłeś" port ts. 

Taaa... Więc może zacznij robić to co mówię. 
Opublikowano

a jak niby to zmienie to niby to zadziała? 

takie coś może być?

c1viu7.jpg

Edit:

Nice, działa z tym mc, teraz sprobuje, z tym ts, ale nie wiem jak zmienić port, probowalem ale nie wiem ;/

może wiesz jak? :))

Opublikowano

tak jak zrobilem wyzej to dobrze? :))

Jest błąd i na litość boską opcja edytuj.. Wartość nie ma być mc. czy tam ts. samo scraft.pl 

Zmiana portu:. W katalogu z ts3 utwórz powiedzmy ts3server.ini o zawartości:

default_voice_port=9987
voice_ip=0.0.0.0
filetransfer_port=30033
filetransfer_ip=0.0.0.0
query_port=10033
query_ip=0.0.0.0

Uzupełnij pod siebie potem edytuj plik ts3server_startscript.sh i zamień linie 

COMMANDLINE_PARAMETERS="${2}" #add any command line parameters you want to pass here

na

COMMANDLINE_PARAMETERS="inifile=ts3server.ini ${2}" #add any command line parameters you want to pass here
Opublikowano

Dobra, zrobiłem tak jak mówisz, ale czy to dobrze jest? :P

4ourkn.jpg

ale jeszcze jeden problem, bo nie moge zmienic tego portu ts, robie tak jak piszesz, restartuje ts i nic. i dalej mnie laczy z portem 9987

Edit: robie reboota, sprawdze co teraz. czy dziala

tak jak wczesniej, laczy dalej tylko z 9987, a jak wpisze tam w connect mc.scraft.pl to tez laczy z tym ts, ja nie wiem co jest z tym

Opublikowano

Dobra, zrobiłem tak jak mówisz, ale czy to dobrze jest? :P

4ourkn.jpg

ale jeszcze jeden problem, bo nie moge zmienic tego portu ts, robie tak jak piszesz, restartuje ts i nic. i dalej mnie laczy z portem 9987

Edit: robie reboota, sprawdze co teraz. czy dziala

tak jak wczesniej, laczy dalej tylko z 9987, a jak wpisze tam w connect mc.scraft.pl to tez laczy z tym ts, ja nie wiem co jest z tym

Tak z ciekawości masz problem z czytaniem? Mówiłem że w polu WARTOŚĆ ma być domena scraft.pl a nie subdomeny.. A w NAZWIE rekordu ma być odpowiednio ts. i mc. Jak tak za ciężko jest zmienić port to w yatqa też możesz zmienić.

Opublikowano

Do ZAMKNIĘCIA!

Wreszcie, dziękuje ci!

leci WIELKI   +

rozwiązanie:

- pozamieniajce sobie nazwy na swoje, i  w wartościach!

0th8yo.jpg

Opublikowano

Do ZAMKNIĘCIA!

Wreszcie, dziękuje ci!

leci WIELKI   +

rozwiązanie:

- pozamieniajce sobie nazwy na swoje, i  w wartościach!

0th8yo.jpg

Tylko, że to nie jest poprawne..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...