Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] FSlots [Plugin]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widać ,że praca życia.
Nawet dla nasłuchu nie chciało Ci się zrobić osobnej klasy...
Już wolałbym zainstalować skript na serwer niż z tego korzystać.
Skript to najlepszy plugin na świcie hejterzy!
Nie polecam 1/10

yIOeP8M.jpg ­

Opublikowano

Widać ,że praca życia.

Nawet dla nasłuchu nie chciało Ci się zrobić osobnej klasy...

Już wolałbym zainstalować skript na serwer niż z tego korzystać.

Skript to najlepszy plugin na świcie hejterzy!

Nie polecam 1/10

yIOeP8M.jpg ­

robienie osobnej klasy dla 1 listenera mija sie z celem ...

@top

rozumiem ze napisales swoj 1 plugin i chciales sie pochwalic ale takie cos to tylko zasmiecanie forum 

Opublikowano

­
@"
CzuowiekBanann"
Hmm raczej nie. Mijanie się z celem to instalowanie skript'a i pisać że serwer laguje.
Niby mały szczegół ale wiele osób nie wie nawet jak zrobić osobną klasę!. :(

Opublikowano

Jak coś to nie jest mój pierwszy plugin tylko napisalem go dla tego, ze widzialem osoby, ktore go potrzebuja. Plugin pisalem 20 sekund. A jedna klase zrobilem, ponieważ nie oplacalo sie robic wiecej dla takiego pluginu.

*Już niedlugo uptade!*

- Fake sloty

- config z fake slotami + OPISZE GO BARDZIEJ I ESTETYCZNIE.

Opublikowano

Widzę bardzo optymalny plugin.

Co jeżeli serwer będzie miał 20 slotów, będzie 20 graczy a będzie pokazywało 21? bez sensu.

Gdzie hermetyzacja? Poleciała sobie na ryby? 

Jedna klasa? Porypało? Wcale nie mija się z celem druga klasa, jest czytelniej, a co najważniejsze - poprawnie :)

Nazwy eventów daje się z małych liter np. public void onping(Event e), ktoś kiedyś mi tak poradził i jakoś tak zapamiętałem.

Więcej nic nie znalazłem, bo to strasznie mały plugin :C

ps: 500 post! ProUser for me <3

ps2: Wow, fake sloty, ale to jest trudne, patrz, nawet dam tutaj metode!

e.setMaxPlayers(getConfig().getInt("sloty"));

a w onEnable()

saveDefaultConfig();

wooooow...

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@AdamGrzegorz dzięki za opinie i napewno sie do niej przystosuje ;)

@ref

Pisać propozycje co dodać.

Tak btw. Mój drugi nick to fillip102

ZAMYKAM NARAZIE TEMAT I ZROBIE NOWY JAK DODAM:

1. FakeSlots (config)

2. Dwulinijkowe MOTD

3. MOTD przy wejsciu na serwer ze zmiennymi

POPRAWIE:

1. Czytelnosc kodu i optymalnosc kodu (kilka klas) DZIEKI @AdamGrzegorz

Opublikowano

Widzę bardzo optymalny plugin.

Co jeżeli serwer będzie miał 20 slotów, będzie 20 graczy a będzie pokazywało 21? bez sensu.

Gdzie hermetyzacja? Poleciała sobie na ryby? 

Jedna klasa? Porypało? Wcale nie mija się z celem druga klasa, jest czytelniej, a co najważniejsze - poprawnie :)

Nazwy eventów daje się z małych liter np. public void onping(Event e), ktoś kiedyś mi tak poradził i jakoś tak zapamiętałem.

Więcej nic nie znalazłem, bo to strasznie mały plugin :C

ps: 500 post! ProUser for me <3

ps2: Wow, fake sloty, ale to jest trudne, patrz, nawet dam tutaj metode!

e.setMaxPlayers(getConfig().getInt("sloty"));

a w onEnable()

saveDefaultConfig();

wooooow...

AHAHAHHAHAH

k***a powiedzial ... znaczy skopiowal cos co przeczytal od kilku osob i udaje znawce javy 

1. hermetyzacja ??? do czego ty tu chcesz to wcisnac ???

2. nazwy zmiennym metod booleanow itp nazywa sie z malej litery w stylu camel Case 

3. co z tego ze jedna klasa... wiem ze tfuj buk kamilkime zrobil by dla 5 linijek kodu 10 osobnych klas bo wydajniej xdd ale powtorze jeszcze raz 

DLA TAKIEGO MALEGO PLUGINU 1 CZY 2 KLASY NIC W WYDAJNOSCI NIE ZMIENIA 

Opublikowano

@CzuowiekBanann

Powiedział programista z dupy wzięty.

Nie muszę udawać znawcy javy, bo nim póki co nie jestem, nadal się uczę, ale co nie co już wiem, a Twój post wskazuje na to że gówno wiesz i w gównie byłeś.

Hermetyzacja, tak, przy 1 klasie się nie opłaca jej robić, bo nie ma takiego zapotrzebowania, ale przy robieniu 2, czy więcej klas, bez hermetyzacji się nie obejdzie ;)

Szczególnie gdy będzie robił pluginy obiektowe :)

Gówno prawda co do klas, popatrz sobie na klasy Essentialsa lub innych większych projektów (Bukkit, lub inne silniki), praktycznie parę linijek jest w osobnych klasach. Jest czytelniej, łatwiej obsługiwać, i jest dużo wydajniej bo java nie musi się gubić w "kodzie spaghetti".

Jak na razie gówno sobą pokazałeś, nic nie udostępniłeś, i nie mam podstaw by uważać że znasz się lepiej i jesteś lepszym programistą, co najwyżej od siedmiu boleści. Ja przynajmniej już coś pokazałem, poza tym i tak byś nic lepszego nie zrobił, mocny w gębie jesteś tylko :P

Pozdrawiam

ps: przejrzałem sobie Twoje konto, same trolle, spamy i obrazy. Dlatego z takim gównem nie będę się spierał.

@antyblezur

Możesz dodać jeszcze jakieś proste animowane motd, popatrz sobie na ProtocolLiba :P

Opublikowano

@CzuowiekBanann

Powiedział programista z dupy wzięty.

Hermetyzacja, tak, przy 1 klasie się nie opłaca jej robić, bo nie ma takiego zapotrzebowania, ale przy robieniu 2, czy więcej klas, bez hermetyzacji się nie obejdzie ;)

Gówno prawda co do klas, popatrz sobie na klasy Essentialsa lub innych większych projektów (Bukkit, lub inne silniki), praktycznie parę linijek jest w osobnych klasach. Jest czytelniej, łatwiej obsługiwać, i jest dużo wydajniej bo java nie musi się gubić w "kodzie spaghetti".

Jak na razie gówno sobą pokazałeś, nic nie udostępniłeś, i nie mam podstaw by uważać że znasz się lepiej i jesteś lepszym programistą, co najwyżej od siedmiu boleści. Ja przynajmniej już coś pokazałem, poza tym i tak byś nic lepszego nie zrobił, mocny w gębie jesteś tylko :P

Pozdrawiam

idz tam lepiej swojego boga kamilkime ogladac albo idioty ntsw sluchac bo jestescie na tym samym poziomie niedojebania 

podniecacie sie jacy to wy zajebisci jestescie i jaki ten wasz plugin jest pro elo a essentials to gowno 

pierdolisz caly czas o tej hermetyzacji to teraz powiedz dlaczego sie jej uzywa i gdzie?

tu masz przyklad spagett... kod nie jest moj 

1. public static Object toObject(final Object primitive,final Class<?> target){
  2. return target.equals(Long.class)?Long.valueOf(((Number)primitive).longValue()) :(target.equals(Integer.class)?Integer.valueOf(((Number)primitive).intValue()) :(target.equals(Short.class)?Short.valueOf(((Number)primitive).shortValue()) :(target.equals(Byte.class)?Byte.valueOf(((Number)primitive).byteValue()) :(target.equals(Float.class)?Float.valueOf(((Number)primitive).floatValue()) :(target.equals(Double.class)?Double.valueOf(((Number)primitive).doubleValue()) :(primitive.equals(long.class)?Long.class :(primitive.equals(int.class)?Integer.class :(primitive.equals(short.class)?Short.class :(primitive.equals(byte.class)?Byte.class :(primitive.equals(float.class)?Float.class :(primitive.equals(double.class)?Double.class :(primitive.equals(char.class)?Character.class :(primitive.equals(long[].class)?Long[].class :(primitive.equals(int[].class)?Integer[].class :(primitive.equals(short[].class)?Short[].class :(primitive.equals(byte[].class)?Byte[].class :(primitive.equals(float[].class)?Float[].class :(primitive.equals(double[].class)?Double[].class :(primitive.equals(char[].class)?Character[].class:primitive)))))))))))))))))));
  3. }

to jest cala 1 linijka 

idac twoim tokiem myslenia java juz dawno powinna sie zgubic w tym bo to jest w c**j dlugie 

oho widze ze jak zwykle kodowanie sie zjebalo

Opublikowano

idz tam lepiej swojego boga kamilkime ogladac albo idioty ntsw sluchac bo jestescie na tym samym poziomie niedojebania 

podniecacie sie jacy to wy zajebisci jestescie i jaki ten wasz plugin jest pro elo a essentials to gowno 

pierdolisz caly czas o tej hermetyzacji to teraz powiedz dlaczego sie jej uzywa i gdzie?

tu masz przyklad spagett... kod nie jest moj 

1. public static Object toObject(final Object primitive,final Class<?> target){
  2. return target.equals(Long.class)?Long.valueOf(((Number)primitive).longValue()) :(target.equals(Integer.class)?Integer.valueOf(((Number)primitive).intValue()) :(target.equals(Short.class)?Short.valueOf(((Number)primitive).shortValue()) :(target.equals(Byte.class)?Byte.valueOf(((Number)primitive).byteValue()) :(target.equals(Float.class)?Float.valueOf(((Number)primitive).floatValue()) :(target.equals(Double.class)?Double.valueOf(((Number)primitive).doubleValue()) :(primitive.equals(long.class)?Long.class :(primitive.equals(int.class)?Integer.class :(primitive.equals(short.class)?Short.class :(primitive.equals(byte.class)?Byte.class :(primitive.equals(float.class)?Float.class :(primitive.equals(double.class)?Double.class :(primitive.equals(char.class)?Character.class :(primitive.equals(long[].class)?Long[].class :(primitive.equals(int[].class)?Integer[].class :(primitive.equals(short[].class)?Short[].class :(primitive.equals(byte[].class)?Byte[].class :(primitive.equals(float[].class)?Float[].class :(primitive.equals(double[].class)?Double[].class :(primitive.equals(char[].class)?Character[].class:primitive)))))))))))))))))));
  3. }

to jest cala 1 linijka 

idac twoim tokiem myslenia java juz dawno powinna sie zgubic w tym bo to jest w c**j dlugie 

oho widze ze jak zwykle kodowanie sie zjebalo

Smutno mi się robi jak patrze na te Twoje żałosne posty :C

"idz tam lepiej swojego boga kamilkime ogladac albo idioty ntsw sluchac bo jestescie na tym samym poziomie niedojebania 

podniecacie sie jacy to wy zajebisci jestescie i jaki ten wasz plugin jest pro elo a essentials to gowno "

Pokaż co ty potrafisz, a potem wyzywaj innych od idiotów i niedojebów :)
Jestem praktycznie pewny, że gówno potrafisz i jesteś mocny tylko w gębie, a sam zapierdalasz po popcorn jak Kamilkime wypuści film.

Kozak w teorii, pizda w praktyce. :)

Hermetyzacji trzeba używać w jednostkowej definicji, która nie będzie używana w tej postaci, np. w obiektach żeby inne klasy nie miały dostępu do tych danych.
Zresztą, po c**j mam się tłumaczyć takiemu typowi jak Ty.

Czekam na Twoje niesamowite narzędzia do minecraft które będą 10 tysięcy razy lepsze od qEssa, a tak naprawdę będą gównem.

PS: NTSW chwalił się mysql, i ma rację, pewnie jak ty byś robił mysql to byś zrobił jakieś jednowątkowe gówno, albo w ogóle byś nie zrobił, a o connection pooling nawet nie słyszałeś pewnie.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...