Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu 2600zl

Rebeliant502

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Chcialbym aby bardziej doswiadczone osoby ocenily moj zestaw czy wszystko bedzie ze soba wspolpracowac i nic nie bedzie ze soba sie gryzc a jesli nawet to co nalezy zmienic w tym zestawie

Budzet:2600zl 

Komputer bedzie mi sluzyl glownie do gier i normalnego uzytkowania tzn przegladanie internetu pisanie sprawozdan itp

zestaw

http://www.morele.net/inventory/info/UQjeOS/

Plyta glowna jest tymczasowa jak narazie port pcie express 2.0 x16 bedzie musial wystarczyć

Druga kosc ramu zostanie dokupiona dopiero za miesiac wiec spokojnie 

Opublikowano

Kartę WiFi wybrał bym na PCI lub PCI-E, takie zewnętrzne bez anteny mają słabą siłę i go gier też najlepiej LAN.

1 Procesory Core i5 (1150) Intel i5-4460 3.20Hz 6MB BOX 809,00 zł - sporo taniej a różnica 0,1GHz
2 Płyty główne Socket 1150 Gigabyte GA-B85M-D3H (B85 2xPCI-E DDR3) 269,00 zł - http://pclab.pl/art55229-18.html
3 Dysk twardy SATA III Seagate 1TB 7200obr. 64MB 229,00 zł
4 Obudowa ATX/BTX Zalman Z1 USB 3.0 129,00 zł
5 Pamięć DDR3 GoodRam 4GB 1600MHz Play Red CL9 129,00 zł
6 Karta graficzna PCI-E MSI GeForce GTX960 2048MB 128bit GAMING 2G 939,00 zł
7 TP-LINK TL-WN881ND (802.11b/g/n 300Mb/s)
8 Zasilacz komputerowy Thermaltake 450W TR2 120mm OEM 155,00 zł
2718zł

Kod rabatowy na karty graficzne http://lpk.x-kom.pl/explozja-okazji/

Opublikowano

Kartę zmień na tą co podał @Mashrek , procek na 4460 , budę na Zalman'a Z1 , zasilacz na TT 530W , a jak jeszcze możesz dołożyć to wsadź Crucial Ballistix 8GB ( 2x4GB ) CL9 1600MHz .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Mashrek nie przepadam zabardzo nad radeonami dlatego wybralem gtx

zakopek9g chyba kupie intel i5 4440 bo akurat na promocje trafilem roznica tez az taka duza nie jest i powinno mi wystarczyc do mojego uzytku

@@edit

RadosnyTv Zalman z3 lepiej moim zdaniem  bedzie chlodzic w srodku podzespoly 

Co do radeona to mam zle wspomnienia z nimi dlatego za nimi nie przepadam.Zasilacz 500w przy gtxie z tego co liczylem i patrzylem spokojnie  powinien starczyc

Opublikowano

Mashrek nie przepadam zabardzo nad radeonami dlatego wybralem gtx

zakopek9g chyba kupie intel i5 4440 bo akurat na promocje trafilem roznica tez az taka duza nie jest i powinno mi wystarczyc do mojego uzytku

@@edit

RadosnyTv Zalman z3 lepiej moim zdaniem  bedzie chlodzic w srodku podzespoly 

Co do radeona to mam zle wspomnienia z nimi dlatego za nimi nie przepadam.Zasilacz 500w przy gtxie z tego co liczylem i patrzylem spokojnie  powinien starczyc

ludzie dlatego że nie lubie radeon'ow bo nie wiem nie przepadacie za koloren czerwonym wolicie wybrać mniej wydajną karte od nvidi...

Opublikowano

premul kupilem kiedys jednego radeona ktory mi sie spalil po 2 tygodniach po wymianie karty graficznej po miesiacu kolejna sie spalila.Dlatego powiedzialem sobie ze nie kupie wiecej radeonow.Moze mialem pecha jakiegos ale znechecilem sie po tym do tej firmy.

Matix775 myslisz ze roznica 5-8 klatek mi wielka roznice zrobi?Aktualnie mam laptopa ktory ma swoje lata i ma niewielkie mozliwosci.Zawsze jak juz to na kompie braci  gralem.W ich kompie jest gtx 360 ktory ma juz kilka swoich lat i dziala bez zastrzezen.

Dziekuje wszystkim za pomoc i poswiecony czas 

temat mozna zamknac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...