Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Crash serwera, (Broken Pipe).

Maniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, odpaliliśmy właśnie serwer wszystko jest ok wchodzi zbucki p***l;

[17:58:17] [User Authenticator #56/INFO]: UUID of player Zbucki is 3f7c8ec454443ba8a19f724f5e6616df
[17:58:17] [Server thread/INFO]: Zbucki[/94.40.20.135:55977] logged in with entity id 601 at ([world] -866.5, 107.0, 732.5)
[17:58:26] [Server thread/INFO]: MrKamilson lost connection: Disconnected
[17:58:26] [User Authenticator #57/INFO]: UUID of player PIONIER is fcbe789f033634dd8cfc084c91855f62
[17:58:26] [Server thread/INFO]: PIONIER[/83.4.99.125:45176] logged in with entity id 602 at ([world] -866.5, 107.0, 732.5)
[17:58:31] [User Authenticator #58/INFO]: UUID of player oki0205 is 43fb96155e0a3952b2122081e04d2ca2
[17:58:31] [Server thread/INFO]: oki0205[/31.61.138.96:43666] logged in with entity id 603 at ([world] -866.5, 107.0, 732.5)
[17:58:59] [Server thread/INFO]: wigdor lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[17:58:59] [Server thread/INFO]: _DukerPer_ lost connection: Disconnected
[17:58:59] [Server thread/INFO]: PIONIER lost connection: Disconnected
[17:58:59] [Server thread/INFO]: oki0205 lost connection: Disconnected
[17:58:59] [Server thread/INFO]: ViNoSonic lost connection: Disconnected
[17:58:59] [Server thread/INFO]: MuglerWay lost connection: Disconnected
[17:58:59] [Server thread/INFO]: Axsus_PL lost connection: Disconnected
[17:58:59] [Server thread/INFO]: MiKi2342 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[17:58:59] [Server thread/INFO]: exsen lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[17:58:59] [Server thread/INFO]: wiciow_411 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[17:58:59] [Server thread/INFO]: AvzaN lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[17:58:59] [Server thread/INFO]: 4y3 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe

Wywala wszyskich graczy "java.io.IOException: Broken pipe" Konsola łapie zwiechę, muszę zabić proces javy.

Wiecie może gdzie jest błąd?

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

Opublikowano

Ten "błąd" był naprawiany w najnowszej wersji spigota, zaktualizuj.

Mówiąc najnowszej, masz na myśli którą wersje czy build?

Opublikowano

Najnowszy

Najnowszy jest raczej 1.8 a mi potrzeba 1.7.x

Opublikowano

Najnowszy jest raczej 1.8 a mi potrzeba 1.7.x

No to masz pecha :D

Nie ich wina że uzywasz starej, powolnej, zbugowanej, niezabezpieczonej, nie wspieranej wersji servera.

Zawsze zostaje ci injekcja kodu w runtime w celu nadpisania zbugowanego kodu na taki kod jakim naprawili to w 1.8

Lub zwykła edycja kodu servera, tylko wtedy trzeba sie dostać do src od 1.7 i wszystkich libek w poprawnej wersji

https://hub.spigotmc.org/stash/projects/SPIGOT

1438614356923701010629.png

Opublikowano

No to masz pecha :D

Nie ich wina że uzywasz starej, powolnej, zbugowanej, niezabezpieczonej, nie wspieranej wersji servera.

Zawsze zostaje ci injekcja kodu w runtime w celu nadpisania zbugowanego kodu na taki kod jakim naprawili to w 1.8

Lub zwykła edycja kodu servera, tylko wtedy trzeba sie dostać do src od 1.7 i wszystkich libek w poprawnej wersji

https://hub.spigotmc.org/stash/projects/SPIGOT

Hmm no tak ale jak oni to robią?

(wywalają serwer)

Opublikowano

Pod wszystko poniżej 1.8.4 jest wypuszczony exploit pozwalający crashować serwer więc jak @GotoFinal mówi

Z tego co wiem poprawka jest dostępna na spigocie też dla 1.8 ;)

Ale nie dla 1.7 czy protocol hack

Opublikowano

Hmm no tak ale jak oni to robią?

(wywalają serwer)

Po prostu gość odpala programik który wykorzystując pewną lukę zmusza serwer do wygenerowania pierdyliarda ArrayList i tym samym zapycha pamieć RAM

Opublikowano

Po prostu gość odpala programik który wykorzystując pewną lukę zmusza serwer do wygenerowania pierdyliarda ArrayList i tym samym zapycha pamieć RAM

No tylko jaką lukę?

Opublikowano

No tylko jaką lukę?

w pakiecie 0x10 i 0x08 od PLAY, po prostu wystraczy wysłać sfałszowane NBT itemu zawierające masakryczną ilość list i map, wtedy server dekodując te dane nie daje rady i pada.

EDIT: oczywiście chodzi o pakiety inbound ;)

Opublikowano

w pakiecie 0x10 i 0x08 od PLAY, po prostu wystraczy wysłać sfałszowane NBT itemu zawierające masakryczną ilość list i map, wtedy server dekodując te dane nie daje rady i pada.

EDIT: oczywiście chodzi o pakiety inbound ;)

51 gb ramu nie daje rady, dziwna sprawa.

Opublikowano

51 gb ramu nie daje rady, dziwna sprawa.

w 1 MB pakietu jestem w stanie wysłać poand 2 GB danych (tyle będą zajmowały w pamięci po dekompresji i zdekodowaniu do poprawnego NBT), serio uważasz że to takie trudne wysłać kilka MB na server? :D które po zdekodowaniu zmieni się w gigabajty?

+ procek musi też nad tym popacować

Opublikowano

Nie umiesz wysyłać pakietów ? ^^.Zablokuj pakiet PacketPlayInFlying czy cos takiego a nie będę ci wywalał serwera ;)

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Mam ten sam problem, wbija gracz po chwili zużycie ramu i procesora wynosi po około 100% i wywala serwer

Nie umiesz wysyłać pakietów ? ^^.Zablokuj pakiet PacketPlayInFlying czy cos takiego a nie będę ci wywalał serwera ;)

\\

Opublikowano

Mam ten sam problem, wbija gracz po chwili zużycie ramu i procesora wynosi po około 100% i wywala serwer

Gdzie to znaleść?

Zaktualizuj sobie bungeecorda do najnowszej wersji. Bo ten błąd tylko występuje na bungeecord.

Opublikowano

Mam zwykły serwer spigot i mam prawie identyczny problem

Zaktualizuj sobie bungeecorda do najnowszej wersji. Bo ten błąd tylko występuje na bungeecord.

Mam zwykły serwer spigot na ench.p.

Opublikowano

Mam zwykły serwer spigot i mam prawie identyczny problem

Mam zwykły serwer spigot na ench.p.

To zainstaluj najnowszego Spigota... <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...