Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak namówić matkę

Moysei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam stary aparat z komunii mógłbym go opylić za około 6 stów czyli tyle ile mi brakuje do złożenia nowego kompa tylko problem w tym że oma nie pozwala mi go sprzedać help xD

Opublikowano

Jeżeli aparat jest twój to po prostu go sprzedaj, przecież nie należał do niej żeby miała robić awantury, tylko jest twój, mogłeś zrobić z nim co ci się żywnie podoba.

Opublikowano

mamy nie matki głąbie trochę szacunku dla kobiety która cię urodziła.. powiedz jej że dostaniesz 2x tyle za opchnięcie aparatu

Opublikowano

Uszanuj jej zdanie, albo porozmawiaj z Tatą i poproś, żeby on pogadał. ;) My nie znamy Twojej mamy i trudno nam wyczuć, co mogłoby na nią zadziałać.

Napisal, przeciez ze nie ma taty.

@ Jesli twoja mama jest raczej nieugieta, ciezko bedzie ja przekonac. Mozesz argumentowac sie tym, ze trafila sie niezwykla okazja i szkoda byloby nie skorzystac zwlaszcza, ze aparat zalega na polce bla bla bla.

Srij9JT.png

Opublikowano

nie mam ojca a podasz np jakie argumenty? ;x

Powiedz, że aparat z każdym dniem traci na wartości, ponieważ się go i tak nie używa. Ewentualnie, że jest jakaś tam przecena w sklepie na komputer i nie chcesz prosić jej o dodatkowe pieniądze.

Opublikowano

powiedz mamie że idziesz z aparatem do lasu porobić selfie z drzewami, wróć do domu i powiedz że gonił cię dzik i zgubiłeś aparat :)

a potem szukaj na niego kupca xD xD

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Jeżeli to jest prezent, to ma rację i nie powinieneś go sprzedawać, chyba, że nie stać Cię na chleb

A jeżeli w ogóle nie cenisz sobie go to po prostu aż do bólu proś.

Opublikowano

Co to ma być, prezent na komunie to nie można sprzedać?Prezent powinien Cię cieszyć a nie dołować.Powiedz jej to

A druga sprawa nie masz hajsu to zapierdzielaj do roboty.Migiem zarobisz na jeszcze lepszy.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

a jak się dowie będzie przypał

Przypał bedzię jak nie złożysz kompa.

Opierdol na lewo i tyle.

; )

Opublikowano

Twoja mama ma trochę racji. Aparat to nie rower, z którego można wyrosnąć tylko funkcjonalna pamiątka z komunii. Wątpie, bys ją przekonał, a najbardziej nie polecam ci robić przekretów, czy po cichu go sprzedawać, tak jak niektorzy tutaj proponowali. Chcesz swojej mamie zrobić dużą przykrość i żeby chwilowo straciła do ciebie zaufanie? Raczej nie, wydaje mi sie, że nowy komputer nie jest tego wart. Lepiej porozmawiaj z nia, powiedz, że naprawde potrzebujesz nowego komputera i popros, by pomogla Ci w jego zdobyciu. Nie pros o całą sume, popros po prostu o pomoc i wymyslenie sposobu, bys te pieniadze uzbierał. Może ci lekko zwiekszyć kieszonkowe, płacić jakieś drobne sumy za prace domowe, czy dobre oceny w szkole. Wierz mi, że nawet najbardziej nieugiete mamy, kiedy zobaczą, jak ich dziecko sie stara, dość zmiekna i albo pozwoli ci sprzedać ten aparat, albo po prostu dołoży ci sporą część, której nie udało ci się zarobić.

Takie są mamusie :-)

igNMhIy.png

Opublikowano

Powiedz, że za prezent z komunii sprawisz sobie nowszy prezent.

...................\/...................

Opublikowano

Raczej bym uszanowała zdanie mamuśki, bo potem nie będzie miała do ciebie zaufania i na pewno ci w niczym więcej nie pomoże. Zostaw ten aparat i porozmawiaj z tatą, może on zamieni kilka słówek z mamą i to co coś da. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...