Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączeniem Skyrima - Podstawka i Legendarna

DorsalCross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W związku z tym że jest przecena na DLC do Skryima postanowiłem wrócić do tej gry. Od razu usunąłem wszystkie mody ze względu na to, że niektóre z nich były instalowane na samą podstawke bez DLC. Na początku Skyrim działał dobrze jednak po zainstalowaniu tych modów z powrotem (oczywiście sprawdzałem czy są zgodne z Dawnguardem i Dragonbornem i odpowiednio je dostosowywałem) gra się nie uruchamia. Po kliknięciu po prostu nic się nie dzieje, miałem tak kilka razy wcześniej ale zazwyczaj pomagał restart kompa czy steama. Sprawdzałem grę programem TES5Edit jednak nie wykazał błędów. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Dziwne. Domyślam się że nie ma ctd tylko po prostu się nie uruchamia? Posegreguj to LOOT'em i sprawdź czy coś ze sobą nie koliduje. Wiem że wszystko jest względnie dobrze bo TES5Edit wykrywa czy czegoś nie brakuje. 

Opublikowano

Ok działa już zrobiłem dużo rzeczy nie wiem co zadziałało w końcu, już miałem reinstalować a tu nagle zadziałało. Możliwe że było to coś z niespójnością plików przy HearthFire.esm i dopiero po wyczyszczeniu zaczęło działać ale wcześniej mi się Skyrim normalnie włączył.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Możesz usunąć folder appdata w plikach steam, to zazwyczaj pomaga (potem zrób restart komputera), a jeśli nie to sprawdź spójność plików gry.

­

Opublikowano

@FallOut żartujesz sobie ?

Temat był pisany w kwietniu i sam autor napisał, że już rozwiązał ten problem to po co go jeszcze odkopujesz, nie masz jak postów nabić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...