Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ArcinPL99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.GŁÓWNY ZARYS

Otóż pogrzebałem trochę w plikach od modyfikacji Flan's Mod i zacząłem tworzyć w niej całkiem nowe przedmioty ! Począwszy od sztyletów przez miecze , aż do toporów. Dodałem do tego jeszcze modyfikację Custom NPC , która daje mi możliwość tworzenia zadań , nowych receptur oraz dialogów i wyszła mi niezła mapka adventure.

Niestety są dwa problemy:

1) Mapka wraz z modyfikacjami działa tylko i wyłącznie na MINECRAFT 1.5.2 , ponieważ w późniejszych wersjach nie podoba mi się nowa generacja światów np. nowe biomy oraz jest utrudniony dostęp do potrzebnych mi plików oraz modyfikacji np. NBT Edit.

2) Muszę jeszcze znaleść odpowiednią mapkę do mojej modyfikacji.

2.Flan's Mod - Szeroka Perspektywa

Dzięki tej modyfikacji mogę stworzyć ponad 20 tysięcy nowych przedmiotów [ UWAGA ! Tylko przedmioty , a nie bloki ] oraz wiele pancerzy , co daje naprawdę epicką mapkę adventure. Wzoruję się na grach takich jak Diablo i Gothic. Oczywiście nie biorę z nich wszystkiego , tylko niektóre bronie.

3.Pomysły

Jeżeli macie jakiekolwiek pomysły co do mojego projektu oraz do nowych broni i grafik , piszcie i dodawajcie grafiki,pomysły,opisy itp. Dzięki temu będę miał więcej pomysłów na moją mapkę.

W załączniku wyślę wam przykładowe przedmioty w Flan's Mod..

Pozdrawiam !!

// ArcinPL

post-961645-0-66665900-1430052277_thumb.png

post-961645-0-83969300-1430052279_thumb.png

Opublikowano

Zbroje napewno będą miały wiele magicznych właściwości. A co do tekstur mieczy to niestety jestem "średniakiem" w robieniu tekstur , więc jeżeli ktokolwiek by miał kilka ciekawych tekstur mieczy , toporów itp. To proszę o wrzucenie tego na ten temat ;)

Poza tym stworzyłem podział przedmiotów na : Zwykłe , Magiczne , Rzadkie , Legendarne i Starożytne. Dodane zostaną schematy oraz składniki rzemieślnicze , które są w trakcie produkcji.

Pozdrawiam !!

// ArcinPL

Opublikowano

­Diablo i Ghotic... Możesz też coś podlukać z Metin2 ;) Ogólnie to świetny pomysł z tą mapką, tylko szkoda, że 1.5. Życzę powodzenia w rozwijaniu. 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Ogólnie też teraz będę robił mapkę z misjami pod moją paczuszkę apocalyps.

@Topic

Mogę pomóc w projekcie :-)

Opublikowano

Diablo i Ghotic... Możesz też coś podlukać z Metin2 ;) Ogólnie to świetny pomysł z tą mapką, tylko szkoda, że 1.5. Życzę powodzenia w rozwijaniu.

Ogólnie grałem w Metina 2 i to też niezła gra , ale z niej wyciągnąc mogę np. ulepszanie przedmiotów u kowala i miksturki ;)

A co do 1.5.2 , to moduję na tej wersji , ponieważ modding na niej jest prosty ( ale nie dość łatwy ) i można szybko poprawić błędy oraz niektóre świetne modyfikację np. NBT Edit są tylko do wersji 1.5.2 ;)

Ogólnie też teraz będę robił mapkę z misjami pod moją paczuszkę apocalyps.

@topic

Mogę pomóc w projekcie :-)

Dzięki :) Jeżeli chcesz pomóc to możesz znaleść ciekawe tekstury broni 32x32 ;) Jeszcze raz dzięki i także życzę powodzenia z mapką ;)

// ArcinPL

A oto obrazki z niektórymi przedmiotami :D

post-961645-0-56439500-1430500757_thumb.png

post-961645-0-87641700-1430500761_thumb.png

post-961645-0-28810300-1430500765_thumb.png

post-961645-0-41160800-1430500768_thumb.png

Opublikowano

Little Update :D

Postanowiłem zmienić troszeczkę tego i owego i doszedłem do wniosku , że:

1. Zmienię definitywnie klasowanie przedmiotów oraz ich wygląd.

2. Dodam schematy , dzięki którym będzie można wykuć epickie przedmioty.

Fabuła

Pewnie zastanawiacie się co będzie motywem przewodnim tej mapki :D

Otóż nasz główny bohater budzi się na nieznanej wyspie i spotyka człowieka o imieniu Deckard , który ratuję go i informuje , że szukał go niejaki Goniec Królewski.

Także nasz bohater rusza w wir przygód , aby dowiedzieć się kto chciał jego śmierci , a przy okazji wypełni swoje przeznaczenie.

Gra będzie miała "podziały" na akty , misje główne i poboczne.

Świat Gry

Cała akcja dzieje się na wyspie [ Takich średnich rozmiarów  xD ]. W grze będzie można spotkać lochy , jaskinie , podziemne krypty , dzikie ostępy , wioski i wiele innych ciekawych rzeczy.

Pomoc

Jeżeli znacie jakieś ciekawe modyfikację do Minecraft 1.5.2 na wykorzystanie leveli [ poziomów ] , zmianę ekwipunku lub dodanie atrybutów np. siła to piszcie :D

// ArcinPL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...