Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kekkai Sensen

Diukes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, to najpierw podam jakieś tam podstawowe informacje na temat anime które każdy kto ogląda już od dawna zna ale takie są chyba wymogi więc :

Kekkai Sensen

Action, Adventure, Fantasy, Seinen, Super Power, Supernatural, Vampires

Akcja toczy się w wyrwie pomiędzy Ziemią, a zaświatami, która otworzyła się nad Nowym Jorkiem, zamykając w nieprzenikalnej bańce ludzi oraz mieszkańców innych wymiarów. Mieszkają razem już od lat, w tym szalonym świecie, ale teraz ktoś grozi, że zniszczy bańkę. Grupa superludzi zamierza do tego nie dopuścić.

2866.jpg

Link do pełnej wersji openingu: http://anime.forunesia.com/2015/04/hello-world-bump-of-chicken-kekkai-sensen-op.html

No więc teraz moja opinia.

Na początku podszedłem do tego tak od niechcenia, myślę sobie takie nudne coś o niczym będzie. A tu nie! Już po pierwszym odcinku wciągnęło jak cholera, mimo słabego z pozoru bohatera spodobał mi się świat, zawiłość akcji, pewna groza?(nie, chyba inaczej bym to nazwał), tajemniczość, może nawet idąc dalej chaos. Jestem dopiero po 4 odcinkach, a nie wiem czego spodziewać się dalej, nie wiem czym zaskoczy mnie kolejny odcinek, ba kolejna minuta. Podoba mi się również ten balans, że sytuacje poważne są wymieszane z tymi zabawnymi. Muzyka również klimatyczna. Anime unikalne moim zdaniem, ma szansę wybić się ponad scenę przeciętniaków. Chyba najbardziej wyczekuję na jego kolejne odcinki właśnie, zaraz po fate nowej serii. A co wy myślicie? 

Opublikowano

Póki co utknąłem po 1szym odcinku, co mogę powiedzieć.. zainteresowała mnie twarz mc jak ma zamknięte oczy - lubię takie osóbki, wyglądają cool i dają to uczucie lekceważenia całego świata wokół nich :D (bodajże w Kingdom'ie i durarara też jest po jednym takim)

Opublikowano

Nie będzie przecież cały czas paradował z oczami Boga - ON, żeby wszyscy widzieli xD

Anime ma ciekawą fabułę

Ładna kreska 

Opening mi przypadł do gustu

Opublikowano

Po pierwszym odcinku myślałem, że tak trochę nie bardzo i chyba oleję to anime, ale jednak kolejne dwa odcinki obejrzałem i jednak nie porzuciłem tego. Anime fajne i przyjemne, zobaczymy co dalej będzie.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Hah, 5 epizod świetny był :D Co się uśmiałem to się uśmiałem. Z odcinka na odcinek coraz lepsze ;)

Opublikowano

Anime bardzo fajne, kreska jest ucztą dla oczu, a opening bardzo mi się spodobał (zwykle je przewijam, ale ten mi nie przeszkadza). Jedynym malutkim mankamentem jest to, że bohater jest trochę słaby, ale z odcinka na odcinek idzie mu coraz lepiej.

Opublikowano

Opinia według mnie. Na początku anime mnie zachęciło fabułą, ale z każdym odcinkiem mnie zniechęca i szczerze chce już sobie je odpuścić. Odcinki są takie nudne i każdy nowy odcinek opowiada jakieś gówno. Szczerze to może skupią się na tych oczach...

Opublikowano

­Jestem aktualnie na 6 odc. ( czekam na kolejne PL )

Anime nie jest jakieś genialne, ale przyjemnie się ogląda. Ma to coś w sobie co przyciąga, chce się włączyć - obejrzeć kolejny odcinek. Momentami trochę nudne, fakt, ale jakoś specjalnie nie narzekam ^^

Nawet polubiłem tego stworka.

tumblr_no4sk33mLV1s77y9jo1_1280.jpg

W 6 odc. były momenty gdzie

Pośmiałem się, zrobiło mi się go szkoda

Przed każdym odcinkiem opening oglądam z 3 -4 razy :D

Opublikowano

Anime ok, przez 1-sze 5 odcinków była akcja, coś się dowiadywaliśmy cały czas było ciekawie.

Tak jak moi przedmówcy soundtrack genialny, bardzo przyjemny. 6 odcinek to taki typowy zapychacz, ten grzybek się juz raczej więcej nie pojawi. Mogli by również ten 6 odcinek zaliczyć do OVA..

Moim zdaniem powstanie 2 sezon, bo fabuła serio jest bardzo ciekawa, i wątpie żeby wszystko przedstawili przez kolejne 6 odcinków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...