Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie zestawu

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, kupuję już komputer na części i mam pytanie Czy trzeba kupować pastę termoprzewodzącą do procka ? Bez nałożenia jej się spali ?
Zamierzam zakupić i7 4790k z resztą podzespołów potem przywożą mi go do domu i pytanie czy mogę go złożyć bez potrzeby polewania procka pastą ?

Opublikowano

Pasta jest w zestawie z coolerem :P

A takie inne pytanie, nałożą mi pastę kiedy "zamówię" też złożenie? Trzeba nakładać ją, co jakiś czas, czy wystarczy raz?

Opublikowano

Wystarczy raz.

Widać jak się znasz, potem do kilku latach użytkowania po procesorze. Jak chcesz kupić jakąś dobrą maszynę to o nią trzeba dbać, aby się sprawowała.

Opublikowano

A takie inne pytanie, nałożą mi pastę kiedy "zamówię" też złożenie? Trzeba nakładać ją, co jakiś czas, czy wystarczy raz?

Pastę wymienia się raz na rok lub dwa lata :)

Opublikowano

Pastę wymienia się raz na rok lub dwa lata :)

A tam pierdolisz, możesz wgl. nie zmieniać pasty nic się nie stanie z procesorem, tylko temperatury Ci wzrosną.

Widać jak się znasz, potem do kilku latach użytkowania po procesorze. Jak chcesz kupić jakąś dobrą maszynę to o nią trzeba dbać, aby się sprawowała.

Wracaj głąbie do podstawówki, sugerujesz, że jak się nie wymieni pasty to się coś stanie ? od razu wybuchnie,ta ? Pierdolisz takie głupoty, że aż płakać się chce. Jeżeli komuś zależy na niskich temperaturach itp. to rozumiem, ale wymiana pasty nie jest obowiązkowa, bo można na jednej paście ciągnąć nawet kilka lat. Mózg sobie też wymień, żeby dobrze się sprawował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...