Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] TS Luki w rangach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Zaczne od faktu iż posiadam serwer ts z licencją. Niestety. Ostatnio włamali mi się na ts bo znaleźli jakieś luki w rangach. Mam teraz pytanie, jak ustawić uprawnienia aby tych luk nie było, konkretnie co i jak odznaczyć zarówno w rangach administracyjnych, jak i kanałach?

Opublikowano

Siemanko. Zaczne od faktu iż posiadam serwer ts z licencją. Niestety. Ostatnio włamali mi się na ts bo znaleźli jakieś luki w rangach. Mam teraz pytanie, jak ustawić uprawnienia aby tych luk nie było, konkretnie co i jak odznaczyć zarówno w rangach administracyjnych, jak i kanałach?

Mam rozumieć, że nadali sobie rangi administracyjne tak?  

Opublikowano

Wiesz co, gorzej, typek zdobył uprawnienia Query. 

Sprawdź czy guest server query nie ma zbyt dużych uprawnień.

Opublikowano

Ja w nim nic nie zmieniałem. Takie jakie miał na początku, takie ma. Serwer postawiłem na nowo i właśnie chcę aby ktoś dokładnie mi powiedział co i jak poustawiać abym nie musiał robić tego po raz n'ty. 

Opublikowano

Dodaj swoje IP do iptables to nikt Ci już nikt nie powinien zrobić na maszynie. Do tego uważnie sprawdź rangi, np czy mogą tworzyć konto Query przez tą opcje, bo być może przez Yatque Ci się wbili jak kiedyś zauważyli jakąś lukę

''Server Query Login'' zablokuj tą opcje - b_client_create_modify_serverquery_login
Opublikowano

Nie do końca wiem o co Ci chodzi z tym IPTables. Zrobiłem tak jak mówiłeś z tą opcją. Jakie luki jeszcze są i na co zwrócić uwagę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...