Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pełne spolszczenie Kubuntu 15.04

corbiac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zainstalowałem przed chwilką Kubuntu 15.04, pierwszy raz używam KDE Plasma  i się trochę pogubiłem bo nigdzie nie mogę znaleść jak zmienić język aby był w pełni spolszczony

Opublikowano

Przejdź do:

Application launcher (linuxowy odpowiednik menu start) -> system settings -> regional settings -> translations.

W liście po lewej stronie znajdź język polski, dodaj go do listy po prawej i zatwierdź wybór przyciskiem apply.

Opublikowano

No właśnie tak zrobiłem ale nadal np. Mozilla, GIMP, Centrum Oprogramowania i wiele innych części interfejsu nie są spolszczone :/

@Edit temat do zamknięcia, wróciłem do Elementary OS bo na tym Kubuntu nawet steam się nie chce odpalić  :angry:

Opublikowano

No właśnie tak zrobiłem ale nadal np. Mozilla, GIMP, Centrum Oprogramowania i wiele innych części interfejsu nie są spolszczone :/

@Edit temat do zamknięcia, wróciłem do Elementary OS bo na tym Kubuntu nawet steam się nie chce odpalić  :angry:

lol.

Mozilla GIMP etc to sa aplikacje ktore nie sa zalezne od systemu. Musisz sciagnac odpowiednie wersje jezykowe dla wlasnie tych aplikacji.

Elementary OS bazuje na ubuntu tak, jak i kubuntu, wiec na pewno dziala.

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Trzeba jeszcze w KDM ustawić język Polski i wylogować się i zalogować ponownie do systemu. Ale już wgrałeś inny system.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...