Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam aplikacji do przedłużania zasięgu sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Witam,

Ostatnio spaliłem sb repeater wifi i szukam jakiegoś tymczasowego odpowiednika ale w formie aplikacji :P chce aby w miarę możliwości wzmacniał i przedłużał zasięg sieci. Jakby ktoś takowy znał i byłby wstanie podać to byłbym bardzo wdzięczny ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale jak Ty chcesz to zrobić za pomocą aplikacji? Nie da się. Jedyne co pozostaje utworzenie sieci WiFi przez telefon i tyle :v

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

znalazłem już jakąś taką aplikacje tyle z jest niekompatybilna z moją siecią (przynajmniej taki mi error wyskakuję) i chce właśnie zrobić sieć wi-fi przez telefon tyle żeby był jednocześnie podłączony do 2 sieci :P

Opublikowano

Hej Witam,

Ostatnio spaliłem sb repeater wifi i szukam jakiegoś tymczasowego odpowiednika ale w formie aplikacji :P chce aby w miarę możliwości wzmacniał i przedłużał zasięg sieci. Jakby ktoś takowy znał i byłby wstanie podać to byłbym bardzo wdzięczny ;)

Pozdrawiam

Aplikacja Hotspot Control. Tam musisz mieć włączone wifi i odpalony hotspot.

#teams4bal

Opublikowano

Jak ty sobie wyobrażasz wzmacnianie sygnału na telefonie ?   Jakbyś pomyślał  od razu stwierdził byś  że  uruchomiony taki program zrobił by w telefonie repeater ale jeśli telefon jest w zasięgu wifi to po cholerę to robić. Nie przemyślany i poroniony pomysł z repeaterem w telefonie.

Można z komputera co ma internet i kartę wifi zrobić repeater, prosty program wystarczy  np Virtual Router Plus

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Praktycznie to nie zrobisz bez przeróbki softu telefonu. Szukaj sobie romu lub konkretnej przeróbki kernela na telefon który obsłuży tego typu połączenie, wątpię byś w ogóle znalazł.

Opublikowano

jaki model?

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Z telefonu nie zrobisz repeatera. Będziesz musiał kupić taką wtyczkę do kontaktu z funkcją repeater, lub kupić odpowiedni router z funkcją repeater. Możesz też zrobić sobie antenę kierunkową, lecz ten ostatni sposób to wątpię że to coś pomoże.

Opublikowano

Z taniego telefonu na pewno nie zrobi repeatera,  jak się uprze to niech poszuka rom i kernel, jego telefon i jego będzie problem jak uszkodzi cokolwiek.  

Jak wyżej, proste repeatery na allegro juz od 40-50 zł kupi bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...