Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z pieniędzmi na Online?

MisterMatiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam kilka pytań dotyczących pieniążków na Online:

1. Za zakup preordera otrzymałem 700.000 $ na pierwszej postaci, czy gdy zrobię drugą również otrzymam 700.000$, tak jak w przypadku zapisów na trybie fabularnym?

2. Jeżeli nie, to pieniądze, które zdobędę na 1 postaci, mogę użyć na 2?

3. Można jakiś w sposób mieszkanie przekazać innej postaci?

4. Jak zarobić? Dużo pieniążków?

Opublikowano

1. 700 tyś. dostajesz RAZ - ale na konto bankowe, a konto bankowe jest jedno dla wszystkich postaci. Tak więc jak sam będziesz tam wpłacał kasę, to inne postacie tą kasę również będą miały.
Aby to zrobić to w zakładkach Finansów wybierasz "mazebank.com" czy coś w ten deseń, i wybierasz opcję wpłać
2. Tak, odpowiedź wyżej
3. Niestety nie można, każda postać ma osobne mieszkania/samochody/poziom.
4. To pytanie pokroju "Jak żyć!?"
Przede wszystkim rób Heisty(napady), akcje od Geralda lub Martina Madrazo na najwyższy możliwy poziom etc.
Polecam Ci również znaleźć dobrą, dojrzałą (po twojemu to może być "ogarnięta") ekipę do Heistów jak i tych akcji by je dosłownie "Farmić" i zarobić co nieco a przy okazji wbić wyższy poziom ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

A jeżeli jestem 'szefem' przygotowania do napadu, to dostaje tyle samo co reszta ekipy ~ 15k ?

A za zorganizowanie i dowodzenie całego napadu, ile bym dostał kasy? Np. tego pierwszego, na ten bank?

Opublikowano

A jeżeli jestem 'szefem' przygotowania do napadu, to dostaje tyle samo co reszta ekipy ~ 15k ?

A za zorganizowanie i dowodzenie całego napadu, ile bym dostał kasy? Np. tego pierwszego, na ten bank?

1. Nie, dostajesz tyle ile ustawisz % dla każdego członka pod sam koniec, czyli tuż przed samym napadem. Większość graczy daje po 15% dla każdego członka ekipy i 55% dla siebie, choć czasami można trafić na osoby które dadzą po 20% na członka a 40% dla organizatora - zależy od osoby :)

2. Jeżeli jesteś organizatorem napadu, na pierwszym przygotowaniu "Wykładasz na stół" 40 tyś $ lub więcej - opłaty na amunicje, kamizelki etc. dla Ekipy.

Do tego z całego "Setup-u"(Przygotowania) nie dostajesz kasy, tylko z samego napadu.

Przykład na tym pierwszym napadzie na bank:

Masz tam chyba 3 kroki przygotowania do napadu z których osoba towarzysząca Ci będzie dostawać po ukończeniu każdego z nich chyba 15 tyś. $ - Ty natomiast nic.

Później jak ukończysz przygotowania, ustawiasz na tablicy ile % łupu ma dostać każdy członek ekipy i Ty.

Gdy ustawisz to na 15%, to osoba Ci towarzysząca dostanie bodajże 67 tyś. - chyba że robi to pierwszy raz, to dostaje premie wysokości 100 tyś

Ty natomiast dostaniesz chyba coś w okolicach 100 tyś - chyba że Ty robisz to pierwszy raz, to dostajesz premie wysokości 100 tyś $ za ukończenie danego napadu pierwszy raz.

Premia jest przyznawana jedynie za PIERWSZYM ukończeniem każdego z napadów których jest w sumie 5.

5gubmKI.png

Opublikowano

Ok, dzięki. Przy okazji mam jeszcze 2 pytania:

1. Raz Simeon zadzwonił w sprawie sprowadzania aut do doków. Sprowadziłem jedno i dalej nie ma nic. Miałem wcześniej SMSa z listą, a teraz nic. Czy to wróci?

2. Na jakiego autko zbierać kasę? Mam już najlepszy dom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...