Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na okresowe wybuchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Szukam pluginu, który dodaje możliwość dodania w danym miejscu wybuchu, który wybuchałby w równych odstępach czasowych. Chodzi mi o to aby na danym polu dodać wybuch pojawiający się co np. 2 min.

Opublikowano

Mogę ci napisać skrypt na to:

command /wybuch [<text>]:
    permission: wybuch
    trigger:
        if arg 1 is "ustaw":
            if target block is not air:
                if {wybuch::%target block%} is not set:
                    set {wybuch::%target block%} to location of target block
                    send "Pomylsnie ustwiono lokalizacje wybuchu."
                    stop
                else:
                     send "W tym miejscu ustawiono juz wybuch"
                     stop
            else:
                send "Wybuch nie moze byc w powietrzu"
                stop
        if arg 1 is "usun":
             if {wybuch::%target block%} is not set:
                 clear {wybuch::%target block%}
                 send "Usunieto wybuch z tego miejsca."
                 stop
             else:
                 send "W tym miejscu nie jest ustawiony wybuch."
                 stop

every 2 minutes:
    loop {wybuch::*}:
        create an explosion of force 10 at the location of loop-value

Nie testowane, jeżeli nie działa, to podaj błędy.

Opublikowano

Nie znam się na skryptach i mam pytanie gdzie mam to umieścić? Mam otworzyć jakiś konkretny plik i tam to umieścić czy stworzyć nowy plik?

Opublikowano

@bartexerBX

Musisz wgrać plugin Skript , wyłączyć i włączyć serwer ,później włączyć FTP , przejść do katalogu Plugins później Skript następnie skripts i w tym folderze przenieść ten tekst KTÓRY MUSI BYĆ ZAPISANY ROZSZERZENIEM .SK

26_unnamed.png

Opublikowano

Działa komenda /wybuch ustaw ale komenda /wybuch usun już nie jak i sam wybuch, którego nie zauważyłem. Oto logi z serwera:

[19:11:55 INFO]: [skript] Checking for the latest version of Skript...
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 20 spaces, but found 21 spaces (W.sk, line 11: send "W tym miejscu ustawiono juz wybuch"')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 20 spaces, but found 21 spaces (W.sk, line 12: stop')
[19:11:55 WARN]: [skript] Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (W.sk, line 10: else:')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 12 spaces, but found 13 spaces (W.sk, line 17: if {wybuch::%target block%} is not set:')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 12 spaces, but found 17 spaces (W.sk, line 18: clear {wybuch::%target block%}')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 12 spaces, but found 17 spaces (W.sk, line 19: send "Usunieto wybuch z tego miejsca."')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 12 spaces, but found 17 spaces (W.sk, line 20: stop')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 12 spaces, but found 13 spaces (W.sk, line 21: else:')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 12 spaces, but found 17 spaces (W.sk, line 22: send "W tym miejscu nie jest ustawiony wybuch."')
[19:11:55 ERROR]: [skript] indentation error: expected 12 spaces, but found 17 spaces (W.sk, line 23: stop')
[19:11:55 WARN]: [skript] Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (W.sk, line 16: if arg 1 is "usun":')
[19:11:56 ERROR]: [skript] 'of' is not a direction (W.sk, line 27: create an explosion of force 10 at the location of loop-value')
[19:11:56 INFO]: [skript] Loaded 1 script with a total of 1 trigger and 1 command in 0.78 seconds
[19:11:56 INFO]: [skript] Finished loading.

[19:11:56 INFO]: [skript] You're currently running the latest stable version of Skript.

Opublikowano

Wtedy nie tabowałem tylko wkleiłem. Możliwe że źle skopiowałem. Zaraz sprawdzę czy działa. Mam tylko pytanie czy jeśli mam ustawione 2 wybuchy i jeden następuje np. 10s po tym drugim to czy po resecie serwera odstęp czasowy zostanie zachowany czy wszystkie wybuchy wystartują w tym samym momencie?

Opublikowano

Wszystkie wybuchy będą wykonywane zawsze co 2 minuty.

Aby zrobić różny czasy, to niestety trzeba więcej się babrać, głownie chodzi o zapisywanie dokładnej lokalizacji, nazywać lokalizacje i powtarzać komendę. To na prawdę sporo roboty, nie sądzę, że komuś będzie chciało się to robić.

Opublikowano

W takim razie pokombinuję jeszcze. Zauważyłem natomiast że utworzonego wybuchu nie da się usunąć. Zamiast "Usunieto wybuch z tego miejsca." pisze "W tym miejscu nie jest ustawiony wybuch." i wybuch zostaje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...