Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak nazw itemów po ich wgraniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Siem.

Po wgraniu innych bryłek, czyli dodaniu wpisów do item_proto client i serwer, itemdesc, item_list, to w cliencie nie mam nazw tych bryłek, oraz można je przesuwać tylko i wyłącznie na 5 najwyższych kratkach w eq. Obie rzeczy widać na ss.

I jeszcze gdy ustawiłem cenę sprzedaży bryłki np. za 100kk, ona sprzedaje się za 10kk.

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/881991429967664920603.jpeg

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

type - 6

subtype - ­0

nazwe wiem gdzie się ustawia, ale jej po prostu nie widać.

Ja pieprze.... Po prostu się chyba zagapiłem i w item_proto w cliencie nie zmieniłem ID. Było po prostu 80008 zamiast 80010 i w innych.

Ale jeszcze pytanie dlaczego po ustawieniu ceny np. 100kk, sprzedaję to za 10kk.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

type - 6

subtype - ­0

Ja pieprze.... Po prostu się chyba zagapiłem i w item_proto w cliencie nie zmieniłem ID. Było po prostu 80008 zamiast 80010 i w innych.

Ale jeszcze pytanie dlaczego po ustawieniu ceny np. 100kk, sprzedaję to za 10kk.

Poniewaz jest 3% podatku wgraj diffa na podatek to będzie ok tak mysle

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

Milordzie poczęstuj papierosem...

Opublikowano

Wgraj tego diffa co kolega pisał i powinno śmigać.

Jeżeli chcesz zrobić tak żeby każda bryłka miała inną wartość i sprzedawało się ją, aby uzyskać yangi to poleciłbym Ci to zrobić za pomocą questu, jeżeli taki jest Twój cel.

Opublikowano

type - 6

subtype - ­0

A jak dokładnie i w jakiej kolumnie masz napisane ?

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Shop_buy_price. Mam tam napisane za ile powinno się sprzedawać.

I mam tak: Bryłkę za 500­kk kupuje się za 500,5kk. (tabelka gold 500500000) A sprzedaje ją się za 100kk, czyli 5 razy mniej + podatek 3%. Czyli za bryłkę 500kk, gdzie ma wpisane 500000000 przychodzi mi 97kk....

I czy każda cena jaka jest w grze jest zaniżona 5 razy czy to jakiś błąd?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...