Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W którą część serii będziecie grali po wyłączeniu Worlda?

smajton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytam się tak ogólnie. :D
Mi osobiście bardzo podoba się Undercover, jest dużo wozów, malowań i fajny klimat. Szkoda tylko że system prowadzenia jest taki sztuczny... auta za mocno skręcają przy wysokich prędkościach- gra wydaje się już być na nowym silniku coś ala zastosowany ten w MW2 może po prostu tak mi się wydaje...
Drugą fajną sprawą jest Carbon którego przedstawiać raczej nie trzeba.
Most Wanted jest dla mnie najbardziej sentymentalną częścią, jednolita grafika... czy raczej zastosowany filtr bardzo fajnie wszystko przedstawia. Spieprzyli tylko tym że naklejki są gotowe i nie mamy możliwości komponowania ich według własnego uznania jak to już zostało zaimplementowane w Carbonie.
Underground też nie będzie zły... chyba najwięcej części wizualnych mogliśmy w nim zmienić, lampy, obrotowe felgi, odcień świateł, nie kojarzę czy nie było też neonów. O ile pamiętam w nich też czułem taki ostry skręt tego naszego wozu... ale gierka jest stara i nie ma czego zbytnio oczekiwać.
 Hot pursuit, Rivals, MW2, The run są według mnie największą pomyłką EA których nawet nie mam zamiaru ponownie instalować.
A z wami jak? Która część była najlepsza i w którą zamierzacie grać po zamknięciu Worlda?

Opublikowano

Najlepszy MW z 2005, wiele godzin w nim przegrałem, może się skuszę na UG lub UG2, w carbona raczej nie mam zamiaru grać, jest to taki 'odgrzewany kotlet', wystarczy, że już raz tą grę przeszedłem.

Może w MW2 pogram, jeśli mi odpali :p

f

Opublikowano

Zadna, w worlda pogrywam jak mi sie nudzi, a gry single mi sie nie podobaja, wiec przerzuce sie na tibie

Tylko, że np. NFS MW2 ma multi, Rivals również :p

f

Opublikowano

Taki mój krótki(taa, krótki xD) opis gier z serii:

Rivals, MW2, TheRun, Hot Pursuit i Shifty - szkoda słów, są to bardzo słabe gry.

Undercover(tak jak nowsze NFSy) wg. mnie to totalna klapa. Sztuczny system jazdy, grafika co najmniej dziwna, fabuła też nie powala - jedynie fajne eventy to te, w których trzeba kogoś rozwalić.

ProStreet - ujdzie, ale to już inna bajka. Legalne wyścigi(w dodatku jedno auto na jeden tryb) + brak trafików + tory wyścigowe to połączenie, które nie daje zbyt dobrych rezultatów.

Carbon - odgrzewany kotlet, ale nawet dobry.

MW - część, przy której spędziłem najwięcej godzin. Przeszedłem ją dobre kilka razy i wciąż mi się nie nudzi. W dodatku zabawy z policją są miodne.

UG2 - też bardzo dobra gra, ale jej największą wadą jest to, że po pewnym czasie staje się nudna. Przechodziłem ją wiele razy i za każdym razem odechciewało mi się w nią grać gdzieś na początku 5 etapu.

UG - właśnie w niego gram i jestem całkiem pozytywnie zaskoczony. Wyścigi są  przyjemne, a cała gra wykonana bardzo fajnie. Największym minusem jest SI, które dogania nas po każdej wpadce, nawet jeśli byli pół minuty za nami.

Ze starszych NFSów grałem tylko w Porsche i również bardzo mi się podobał. Jest kilka trybów gry i jest co robić. Najbardziej czasochłonna(ale zarazem bardzo fajna) jest szkoła jazdy.

Podsumowując - będzie w co grać.

Moim ulubionym NFSem zdecydowanie jest MW, ale Undergroundy, Cabron i Porsche też są całkiem dobre.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Taki mój krótki(taa, krótki xD) opis gier z serii:

Rivals, MW2, TheRun, Hot Pursuit i Shifty - szkoda słów, są to bardzo słabe gry.

Undercover(tak jak nowsze NFSy) wg. mnie to totalna klapa. Sztuczny system jazdy, grafika co najmniej dziwna, fabuła też nie powala - jedynie fajne eventy to te, w których trzeba kogoś rozwalić.

ProStreet - ujdzie, ale to już inna bajka. Legalne wyścigi(w dodatku jedno auto na jeden tryb) + brak trafików + tory wyścigowe to połączenie, które nie daje zbyt dobrych rezultatów.

Carbon - odgrzewany kotlet, ale nawet dobry.

MW2 - część, przy której spędziłem najwięcej godzin. Przeszedłem ją dobre kilka razy i wciąż mi się nie nudzi. W dodatku zabawy z policją są miodne.

UG2 - też bardzo dobra gra, ale jej największą wadą jest to, że po pewnym czasie staje się nudna. Przechodziłem ją wiele razy i za każdym razem odechciewało mi się w nią grać gdzieś na początku 5 etapu.

UG - właśnie w niego gram i jestem całkiem pozytywnie zaskoczony. Wyścigi są  przyjemne, a cała gra wykonana bardzo fajnie. Największym minusem jest SI, które dogania nas po każdej wpadce, nawet jeśli byli pół minuty za nami.

Ze starszych NFSów grałem tylko w Porsche i również bardzo mi się podobał. Jest kilka trybów gry i jest co robić. Najbardziej czasochłonna(ale zarazem bardzo fajna) jest szkoła jazdy.

Podsumowując - będzie w co grać.

Moim ulubionym NFSem zdecydowanie jest MW, ale Undergroundy, Cabron i Porsche też są całkiem dobre.

Ze wszystkim się zgadzam oprócz Shiftów, są one bardzo dobrymi grami, ale rozumiem że fanom NFS'ów mogą się nie podobać, ze względu na to, że to symulatory i że ścigamy się po torach.

To tak naprawdę spinn'ofy serii, może nie powinny one się nazywać NFS'ami, bo to zupełnie inne ściganie, ale wiadomo, że pod nazwą NFS lepiej się sprzeda.

Hot Pursuit z 2010 roku to też naprawdę fajna gra, bo przypomina mi trochę stare NFS'y sprzed czasów Undergrounda.

Przypominają mi się czasy dzieciństwa, jak grałem w NFS III: Hot Pursuit, to była dopiero gra.

Ja z NFS'owych gier po wyłączeniu Worlda będę na pewno próbował MW '05 i U2 na multi, ale mam na razie z tym trochę problemów, bo nie chce mi działać.

Chciałbym spróbować też nowszego Most Wanteda, bo nie miałem jeszcze okazji grać, a z tego co widziałem to na multi fajnie to wygląda.

Pytanie tylko, czy ktoś w to jeszcze na MP gra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja idę na Most Wanted

Najlepsza wersja, pobiorę sobię paczkę lepszych tekstur do aut lepszą grafę zmodowaną i jadymy :D

Może uda mi się znaleźć serwery jak w Gta SA z modem multi :P

TEMAT

Opublikowano

Mnie ostatnio kusiło, aby zagrać w NFS Underground 2 :P, podobała mi się ta gra kiedyś i dalej się podoba, MW już mi się przejadło ;p.

W zasadzie szkoda, bo zmarnowałam dużo czasu i pieniędzy (oko 550zł ...) na NFS WO.

Opublikowano

Według mnie w HP3 nawet dało się grać. MW2 kiepski, ale też dało się grać, ale The Run to już porażka. Z tych nowych najlepszy jest Rivals.

Opublikowano

Most Wanted ( ta z 2005) lub Undergound 2

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W żadną :( Nie ma drugiej takiej gry jak world, żaden inny NFS nie dostarczy mi takich wrażeń.

Undercover jest podobny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...