Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić, żeby na serwer mogli wchodzić tylko admini?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko na chwilę bo robimy na serwerze nowe lobby i nie chcemy żeby gracze nam przeszkadzali.Jest do tego jakis plugin?

PS:Nie chcę włączać white list bo chcę żeby im cos pisało.

Opublikowano

Włącz WhiteListe, ale ustaw w spigot.yml (jeżeli serwer stoi na spigocie) w 37 linijce wiadomość, która będzie wyświetlana przy próbie wejścia na serwer. Jeżeli Twój serwer stoi na bukkicie to nie znam rozwiązania.

Opublikowano

Jaki silnik ?

Jeśli spigot to wlacz white-list i wejdz w spigot.yml tam mozesz zmienic wiadomosc przy white-list :)

Niestety bukkit :/

Opublikowano

Zainstaluj Spigota (silnik) i w pliku spigot.yml możesz zmienić wiadomość whitelisty.

Potem możesz dodać sobie adminów do whitelisty i voila.

A jak np.przeinstaluje na spigota to wszystko mi usunie? Światy i tak dalej?

Serwer jest hostingowany i moge zmienic na spigota tylko czy mi to wszystko usunie?

Opublikowano

A jak np.przeinstaluje na spigota to wszystko mi usunie? Światy i tak dalej?

Serwer jest hostingowany i moge zmienic na spigota tylko czy mi to wszystko usunie?

Światy nie, ale jak ja przeinstalowałem to na tabliczkach znikły kolory i się zbugowały :D Łatwe to naprawienia :D

Opublikowano

Światy nie, ale jak ja przeinstalowałem to na tabliczkach znikły kolory i się zbugowały :D Łatwe to naprawienia :D

A portale do innych swiatow,pluginy zostaną rozumiem?

Opublikowano

Polecam zainstalować plugin "Skript" i tutaj trzymaj skrypt

on join:
    if player don't has permission "admin.wchodz":
        kick player due to "Tylko Administacja"   

Dodajesz Adminowi Permissje "admin.wchodz"

Opublikowano

­@rafi789 To jest więcej kombinowania.
@acdc662 Pobierz CSM (Custome Server Message) i tam można edytować wiadomość z whitelist. Nie musisz instalować innego silnika. :)

Opublikowano

@xMNx Jakiego Kombinowania ? Instaluje plugin Skript i wkleja skrypt co w tym trudnego ? 0.o
Zresztą ty też każesz mu Wgrać plugin. A założę się że jeszcze będzie go musiał zedytować :)
Więc nie pisz mi że to jest dużo kombinowania skoro to jest max 2 min. Roboty :)

Opublikowano

@rafi789 Dawanie permisji, to jest męczące. ­Tak samo jak z Twoim "skriptem". Będzie musiał edytować plugin do permisji. Po za tym skripty obciążają serwer. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...