Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pozycja Gracza (+Przykład)

iamiam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak a więc efektem nudy macie kolejny prościutki poradniczek na temat pozycji gracza.

1. Ogólne

Zaznaczam że nie biorę odpowiedzialności za nic ble ble ble ta ta ra ta. Wpierw zaopatrzamy się o cheat engine bądź kiki uce, czy co tam chcecie. Ja pisze pod kiki uce, nie powinniście mieć problemu z znalezieniem funkcji w innej wersji.

Otwieramy najpierw soldata, potem kiki uce. W menu kikiego wybieramy Main > Select a process. Gdzieś na dole listy powinien znajdować się proces Soldat.exe. Klikamy na niego i na przycisk OK. Teraz parę informacji o pozycji gracza w Soldacie.

Zapisana jest ona jako typ zmiennoprzecinkowy "float" i inna dla każdego id. Jednak istnieje prosty "wzór" dzięki któremu można zyskać pozycje aktualnego gracza, bądź dowolnego innego, znając tylko jego ID. Dzięki temu można wykonać m. in. Save/Restore position, Tele Fly oraz Point2Kill.

2. No to jedziem

Rozpoczynamy nową grę single player, bez botów. Po co? Dzięki temu będziesz miał id nr. 1, i wyznaczymy adresy pozycji dla tego właśnie id. Stajemy sobie gdzieś na mapie i pauzujemy grę (ESC). Przechodzimy do kiki uce, wybieramy z listy Value type: wartość Float, a z Search type: - Unknown initial value. Naciskamy przycisk First search. Mamy ok 8 mln wyników. Przechodzimy do gry, poruszamy się trochę w prawo i pauzujemy. W kiki z listy Search type: wybieramy Increased value i klikamy na Next Search. Następnie nic nie ruszając wybieramy Unchanged value i klikamy na Next Search. Przechodzimy do soldata, poruszamy się w lewo i pauzujemy. Wybieramy z listy Decreased Value i klikamy na Next Search. W grze poruszamy się w prawo i szukamy Increased value, następnie jeszcze raz poruszamy się w prawo i szuakamy Increased value.Powinno zostać coś ok. 17 tys wyników (przy czym tylko ok 30 zielonych). Interesujemy się tylko zielonymi wynikami zaczynającymi się od 00B2. Ja mam ich 2. Dodajemy je do listy adresów klikając na nich dwa razy. Potem próbujemy po koleji zamrażając je (klikając na checkbox Frozen na lewo). Jeśli nie możemy się poruszać po osi poziomej, to znaczy że trafiliśmy na dobry adres! Zapisujemy go gdzieś sobie i rozpoczynamy nowe szukanie dla pozycji Y gracza z id 1. Szukamy tak jak wyżej - gdy poruszymy się w górę szukamy Decreased Value, zaś gdy w dół - Increased value. Adres również zaczyna się na 00B2 i powinien różnić się tylko ostatnią cyfrą.

To jest ukryta treść, proszę

3. Pozycja dla gracza z id 2

Rozpoczynamy nową grę, z jednym botem, najlepiej w naszej drużynie (by mieć id 2, bo bot zajmie id 1). Szukamy adresu tak samo jak u góry. Wystarczy znaleźć samą pozycję X. Jeśli już znalazłeś, zestaw z sobą te 3 adresy. Powinieneś zauważyć że różni się tylko końcówką. Co ile? Dobra podpowiem że co 4 ;p. Lecz występuje to tak: X1, Y1, X2, Y2 itp. Taka forma raczej mało się przyda - lecz chyba nie trudno obliczyć że ID będą różnić się co 8. (2x4...). Potrzebne będą adresy pozycji X i Y dla gracza 1 i ta właśnie różnica między nimi (to 8) by wyliczyć pozycje dla wszystkich ID.

4. Ten właśnie owy "wzór"

Dla pozycji X:

Dla pozycji Y: ;D

Jeśli chcemy uzyskać id siebie, należy szukać bajta ("Byte") z naszym aktualnym ID (lista id w grze: / i F1) aż zostanie kilka. Obojętne który weźmiemy.

5. Może jakiś przykład?

Przykład Save/Load w Delphi, z wykożystaniem kodu znalezionego w necie (na formie przyciski o nazwach "save" i "load").

Zamiast zer w AdresX i Y wpisujemy adres pierwszego id X i Y, a w AdresID adres teraźniejszego id - przekonwertowany z trybu hex na dec (kalkulator - tryb naukowy - hex - wpisujemy adres - dec - i mamy adres w formie liczbowej)

Niestety teraz tego nie wytestuje gdyż do delphi wpierdzielił mi się Tr.Agent.Cośtam i nie mam zamiaru tego otwierać, ale mam nadzieje że działa. Pozdro - kopiowania zakaz!

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

• Dodaj nową pozycję...