Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie IPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie silnika IPB, bo widzę że dużo serwerowni używa owego skryptu, a jakość nie wieże żeby dali te 500zł.

Hostingi tego nie blokują? Czy poprostu nic nie grozi za używanie tego skryptu w wersji nulled. Czy się opłaca na tym stawiać forum na skrypcie IPB nulled, bez żadnych konsekwencji.

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie silnika IPB, bo widzę że dużo serwerowni używa owego skryptu, a jakość nie wieże żeby dali te 500zł.

Hostingi tego nie blokują? Czy poprostu nic nie grozi za używanie tego skryptu w wersji nulled. Czy się opłaca na tym stawiać forum na skrypcie IPB nulled, bez żadnych konsekwencji.

Jeżeli hostingi by sprawdzali fora to hosting wysyła do danej osoby wiadomość, że w ciągu 24h mają czas na skasowanie plików. Jeżeli nie skasują są wyciągane dalsze konsekwencje. Fora jeżeli stoją na serwerze w USA szybciej są zamykane ;).

Opublikowano

­Serwery metin2 w 99% nie posiadają licencji, bo jest to dla nich nieopłacalne.

Również wiele for ogólnotematycznych które próbują naśladować MPC też stoją na nulledach lub retailach.

Jeśli chcesz forum do serwera metin2, to możesz śmiało stawiać na nulledzie/retail bo niezbyt wyciągane są konsekwencje.

Niektóre hostingi mają w regulaminie wzmiankę o nulledowskich silnikach IPB i po prostu zakazują stawiania na takim silniku forum, nawet jeśli masz licencje :D

Ale te większe hostingi jak ovh, hosteam itp. bez problemu możesz tam postawić forum.

Opublikowano

Na większości polskich hostingów bez większych konsekwencji jak email (szansa jak wygranie w totka) z prośbą o usunięcie plików z serwera i zamknięcie swojego hosta. Jedyne hostingi które mogą wyciągnąć poważne konsekwencje to te które oferują ipb w instalatorze skryptów albo poprostu drogie, profesjonalne serwery maja.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Opłaca czy nie opłaca, to już zależy na jak duże forum liczysz :D

Oraz czy będzie widać że to nulled.

Jeśli się postarasz to masz szansę na to że Twoje forum nie zostanie zablokowane.

Na tyle ile robię w tym i stworzyłem fora, nie dostałem żadnego meila że forum jest nielegalne, nie posiada licencji czy czegokolwiek innego.

Moim zdaniem w Polsce to olewają, więc śmiało możesz zrobić sobie forum na tym silniku.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBiter.

Ale dalej o co Ci chodzi?

Hostingi tego nie blokują.

Jak na tyle ile miałem for nie dostałem żadnej kary, nie upominali mnie żebym usunął forum.

Więc nic Ci nie grozi.

Jeszcze jakieś pytania czy po prostu nabijasz posty pisząc "ref"? :D

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBiter.

Ale dalej o co Ci chodzi?

Hostingi tego nie blokują.

Jak na tyle ile miałem for nie dostałem żadnej kary, nie upominali mnie żebym usunął forum.

Więc nic Ci nie grozi.

Jeszcze jakieś pytania czy po prostu nabijasz posty pisząc "ref"? :D

Chciałeś też zobaczyć, opinie od innych użytkowników. Tak wiesz trochę sobie poczytać o tym nulled.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...