Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spiritmaster - opinie.

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeciwko magą duch wody, tank do expa z największym agro - duch ziemi, często używa się w pvp ducha wiatru, szybki i zadaje duże obrażenia. Duch ognia tez dobry do expa, duch burzy na bosy. Duch w pvp ma male znaczenie ale ważne :) pod PVP - duch nieopłącalny

Opublikowano

przeciwko magą duch wody, tank do expa z największym agro - duch ziemi, często używa się w pvp ducha wiatru, szybki i zadaje duże obrażenia. Duch ognia tez dobry do expa, duch burzy na bosy. Duch w pvp ma male znaczenie ale ważne :) pod PVP - duch nieopłącalny

Ale że jak ale że co ? o.O

PvP jak dla mnie tylko Wind / Earth. Wind z racji że jest najszybszy i posiada 2 Stuny z czego jeden obszarowy, a Earth z racji dużego defa i HP dzięki po przezuceniu DMG na summona mamy więcej Shielda.

Duch wody na Magów ? niby na ciul ...... podaj nie wiem 1 konkretny powód ..

A może dlatego że na forum GF bardzo inteligenty "Mentor w sprawach SM" tak napisał w poradniku ... Pisałem już tam na forum o tym ile ten poradnik ma błędów więc nie radze go nawet czytać .

Ostatniego zdania nie rozumiem w ogóle "Duch w pvp ma male znaczenie ale ważne :) pod PVP - duch nieopłącalny"  Chyba chodziło że pod PvE ma małe znaczenie a pod pod PvP duże co też nie jest prawdą polecam obejrzeć filmiki IRosy która kręci największy DPS chyba z aktualnych SM grających na golbalu właśnie na stigmach PvE pod summona ....

Co myślicie o zaklinaczu? Insty itp?

Chętnie biorą z jakiego powodu? Jaki duch d czego? Robić go pod PvP czy pod Ducha?

A co myślicie o rangu ? Ma jakieś skille leczące? Jakie stygmaty? Jest on dobry? Z góry dzia.

SM jak i ranger jest klasą typu - dopuścisz do siebie wroga Giniesz.

SM opiera się na Dotach / Spowolnieniach i różnego typu blokadach skili, natomiast Ranger opera się trochę bardziej na Stunach i Szybkim burście.

SM jest postacią PvP typu Duele, na mass PvP (bez mass feara) już trochę gorzej ale jak naprawdę ogarniesz tą postać to wszędzie dasz  rade.

Co do PvE to SM traci DPS na Mass PvE np Derd Commander kiedy 30 innych SM przerzuca swoje DoT'y nie zrobisz dobrego DPS. Tak samo przy biciu dużej liczy słabych mobków SM musi narzucić all DoT'y i dopiero zaczyna się jego DPS w momencie bicia dużej liczby słabych mobków zanim narzucisz DoT'y mob pada Ty masz CD na skilach i Zero DPS. Ale za to odkuwasz się na Bossach.

Expiać zawsze bierz Ognistego Summona z racji że zawsze dostajesz kolejny lvl tego skila najszybciej i zawsze jest najsilniejszy. Ma słabszy Taunt od Ziemniaka(Ziemny summon) ale jak masz wyższy lvl tego summona to wtedy Ognisty lepiej wytauntuje. Na 55+ kiedy już będziesz raczej mieć Lvl każdego summona na podobnym Lvl to do DPS - Wodny / Tankowanie - Ziemniak / PvP - Wind / PvE - mobki itp - Ognisty

Nie będę opisywał tu całego PvE gry SM ale nie ma on raczej problemów z PT jeśli robisz DPS.

Ranger opiera się na Critach potrafi zrobić ładnego Bursta na start ale przy dłuższym biciu ten DPS trochę spada ale i tak jest Dobrym DPS'em. Nie ma heala itp jest waciakiem (SM posiada Shieldy itp Ranger niestety posiada jakieś tam unik ale znaczniej mniej do SM)

Opublikowano

Są to nowe klasy które nie są jeszcze zbalansowane. I Raczej Gunner i Tech.

Bard jak każda postać jest dobry jak ogarniasz, w przypadku Gunnera / Techa możesz nie ogarniać a w podstawowym secie będziesz dobry. Oczywiście nie najlepszy ale znacznie łatwiej dojść do poziomu bycia dobrym tymi klasami + w momencie kiedy ogarniesz je tak naprawdę nikt nie ma szans ;x

(Nie są jeszcze zbalansowane czyli np. każda klasa ma redukcje DMG skila na PvP, Soczek chyba do 70%?  Ale nowych klas to nie dotyczy czyli biją ile fabryka dała)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze do sma mam pytanie. Ma on bowiem dwie stygmy z oślepieniami na 20 i 28lv. Co ogranicza "oślepienie"?

Opublikowano

Jeszcze do sma mam pytanie. Ma on bowiem dwie stygmy z oślepieniami na 20 i 28lv. Co ogranicza "oślepienie"?

To dziala podobnie, jak stun. Gracz nie może atakować. Nie trafia cie po prostu.

igNMhIy.png

Opublikowano

Jak wygląda gra na 65lv, jest co robić czy nuda? Jak zdobyć eq przykładowe pzy wyborze postaci (takie ze smokiem i te całe białe u maga) i u kogo?

Opublikowano

­

Jak wygląda gra na 65lv, jest co robić czy nuda? Jak zdobyć eq przykładowe pzy wyborze postaci (takie ze smokiem i te całe białe u maga) i u kogo?

Nie pamiętam już dobrze, ale te ze smokiem to eq na 65 za BM (te czerwone), a białe to chyba eq za próbę ognia.

Edit: O to chodzi?

http://aiondatabase.net/pl/item/110101273/

igNMhIy.png

Opublikowano

za bm? Możesz rozwinąć bo nie jestem dobry w aiona. Za boską moc? Jeśli tak to od jaiego lv za ile bm i u kogo?

Opublikowano

­

za bm? Możesz rozwinąć bo nie jestem dobry w aiona. Za boską moc? Jeśli tak to od jaiego lv za ile bm i u kogo?

BM battle medale:

http://aiondatabase.net/pl/item/186000236/

Zdobywasz je podczas misji w katalam północnym i południowym (najazdy na garnizony). Jest to standardowe eq na 65 lvl.

igNMhIy.png

Opublikowano

lepiej seta za kahruny robic czy za BM?

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

­

lepiej seta za kahruny robic czy za BM?

Z tego co się orientuje, to Kahrunkowy set jest dobry dla chanterów, sorców, clerów itp, czyli dla postaci magicznych.

Dla reszty lepszy jest BM. Ale to tylko i tak eq przejściowy.

igNMhIy.png

Opublikowano

Sorc vs Sm. Sorc vs glad. Sorc vs ranger. Sorc vs chanter. Kto z nich przeważa? Gram sorcem 45lv. Fajnie się nim gra ale many ubywa. Więc. Czy dobry do pvp. I wygra z nimi?

Opublikowano

Sorc vs Sm. Sorc vs glad. Sorc vs ranger. Sorc vs chanter. Kto z nich przeważa? Gram sorcem 45lv. Fajnie się nim gra ale many ubywa. Więc. Czy dobry do pvp. I wygra z nimi?

Ten kto lepiej ogarnia postać :-) w Aionie są postacie pod tym względem bardzo zbilansowane i szansa na wygraną w dużej mierze zależy od umiejętności gracza.

Sorc na potezne dmg, ale za to sm mnostwo stunów itp, ranger ma ogromne kryty, chanter ma heala i buffy.

Ja jak gralam to wygrałam z każdą profesją (poza etertechem) i rownież każda profesja mnie przeważnie raz położyła. Klasy tak naprawde mają tylko jakieś znaczenie w pve, nie w pvp.

igNMhIy.png

Opublikowano

Dzięki. Popytałem tutaj, w grze i wypróbowałem sma. Świetnie nim sę gra. Okazało się że moim żywiołem w aionie jest zaklinacz. : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...