Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wygaszanie ekranu

Gość

Pytanie

Opublikowano

Witam. Jako szczęśliwy posiadacz systemu Windows 7, mam zagwostkę nad pewnym problemem nurtującym mnie od dłuższego czasu. Gra na Steam'ie - 60 GB, no ok, pobieram, ale z moim netem chciałbym zostawić pobieranie na noc. Niestety mój kochany komputer po mniej więcej pół godziny - godzina wchodzi w stan ,, spoczynku '' ( to jest - monitor jest włączony, ale jest czarny,ruch myszki go odblokowuje itd. , każdy chyba wie o co mi chodzi ). Jasnym jest, że na ten czas, komputer traci połączenie z internetem - nawet po kablu. Czy może jest na to jakaś rada?  Oczywiście wygaszacz ekranu jest wyłączony         :)           Z góry dziękuję.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki zmianie tego ustawienia karta sieciowa nie wyłączy się podczas działania komputera w celu oszczędzania energii.

Upewnij się, że w opcjach zasilania masz wyłączoną opcję usypiania komputera po określonym czasie bezczynności, bo jeśli zostanie on wyłączony, to karta sieciowa razem z nim.

Opublikowano

W menedżerze urządzeń wejdź we właściwości karty sieciowej, przejdź do zakładki zarządzania energią i odznacz pole zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii.

Druga opcja zmiana ustawień planu zasilania.

Opublikowano

W menedżerze urządzeń wejdź we właściwości karty sieciowej, przejdź do zakładki zarządzania energią i odznacz pole zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii.

Druga opcja zmiana ustawień planu zasilania.

Dzięki temu mimo tego, że komputer będzie się wygaszał, to pobieranie się nie zatrzyma?

Opublikowano

Dzięki temu mimo tego, że komputer będzie się wygaszał, to pobieranie się nie zatrzyma?

Nie, będzie normalnie pobierało, bo skoro nie przechodzi w stan "uśpienia" to nie powinno Ci tracić połączenia z internetem, co jasna jeśli ma ktoś bezprzewodowy którego trzeba resetować, bo internet nie działa, to nie zostawi na noc..

Nie odpowiadam na pw!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...