Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielczość a renderowanie.

hanys94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemano, ostatnio chciałem coś nagrać lecz niestety po wyrenderowaniu do jakości 720p60fps jakość jest słaba. Mysle ze przyczyna moze byc rozdzielczosc monitora.. mam monitor o rozdzialce 1600x900 i niestety wymienie go za 2 lub 3 miesiace dopiero.. ;c 

https://www.youtube.com/watch?v=ow8AlffEk-g

wie ktoś jak dobrze wyrenderować w takiej rozdzielczości ? Jakość ta mnie nie zadowala.. najlepiej jakis link do poradnika czy cos :)

Opublikowano

Jakim programem nagrywasz i renderujesz?

Fraps, sony vegas 11.. teraz nagralem actionem i wlasnie renderuje w innych ustawieniach wiec zobaczymy :3 

Opublikowano

Rozdzielczość monitora nic nie ma do tego. Nagrywaj po prostu w tej rozdzielczości jaką chcesz mieć czyli gre należy ustawić w 720p  na 1280×720 i odświeżanie ekranu na 60 Hz.  Każde wyższe ustawienie rozdzielczości czy odświeżania powoduje zwiększenie czasu renderowania z powodu przeskalowania obrazu i obniżenia się jakości nagrania.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Rozdzielczość monitora nic nie ma do tego. Nagrywaj po prostu w tej rozdzielczości jaką chcesz mieć czyli gre należy ustawić w 720p  na 1280×720 i odświeżanie ekranu na 60 Hz.  Każde wyższe ustawienie rozdzielczości czy odświeżania powoduje zwiększenie czasu renderowania z powodu przeskalowania obrazu i obniżenia się jakości nagrania.

No niby tak, nie ma opcji na 1080p na youtube, bez monitora full hd ? :C

Opublikowano

musisz nagrywać w full HD, można ustawić bez problemu większy ekran niż się ma monitor , problem będziesz miał tylko nie widząc całego ekranu.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...