Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Który wybrać hosting?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się na dwóch hostingach, LVL PRO tam ma się chyba za 16zł 1GB Ram serwer i na craftserver.pl za 30zł bez limitu ramu i slotów, jak kto jest na tym craftservie? to prawda czy jakieś kłamstwo? ile wytrzyma pluginów taki serwer na craftserver np. przy 200 slotach? Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Więc tak, jak chodzi o support obłsuge itp polecam Craftserve.pl .

Ale jak chodzi co o tanio "w miarę" to LVL PRO.

Więc tak nic nie może mieć nielimitowanego ramu itp.. Ma np. 8Gb i jest on nielimitowany ( chodzi o wykorzystanie ).

Więc jak można wywnioskować polecam ci craftserve.pl ale nie wiem le dokładnie mają ramu i czy utrzymają 200 slotów ale wątpię.

Jak chcesz aby utrzymało 200 slotów polecam ci ponad 15 gb ramu, i maszyne dedykowaną awaryjnie VPS - Z http://ovh.com .

Opublikowano

Więc tak.. Miałam serwer na LVL PRO i szczerze nie jestem do końca zadowolona. Fakt faktem mają dość tanio, ale z supportem już trochę gorzej. Ja na Twoim miejscu wybrałabym craftserve.

Jeżeli chcesz zrobić jakiś większy serwer, to polecam Ci wykupić maszynę dedykowaną na www.ovh.pl

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Opinia na temat hostingu LVL PRO jest dobra, chwalili ten hosting, ale i tak według mnie warto wybrać bardziej hosting CraftServe, gdyż ten hosting jest również bardzo dobry i raczej nie powinno być z nim problemów.

Support odpowiada szybko, oferty dobre, maszyny dobre, Support CraftServe zawsze stara się pomóc. :-) 

Opublikowano

craftserve jest c*****y mialem tam kilka serwerow i na kazdym byly lagi ktore oczywiscie z*******y support zwalal na mnie 

jeden z lepszych hostingow to mineserv.eu 

jedynym ich minusem sa gimby  administracji forum 

Opublikowano

Teraz jakby nie patrzeć to MAXCRAFT.pl ma dość ciekawe oferty, brak limitu graczy, ramu, wszystkie silniki, dynmap, sms shop, bungeecord itp. Znam wiele osób, które korzystają z tego serwisu, słychać czasem zażalenia, lecz wina przeważnie leży po stronie użytkownika.

Opublikowano

Polecam CraftServe morze i drogo ale stabilnie. LVL PRO nie polecam tanio ale support odpowiada po 5h (w moim przypadku)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

A ja Ci polecę PUKAWKA.PL , miałem tam serwer i bardzo ładnie wszystko chodziło. Support jest średni odpowiada po 1h-2h ale można przeżyć! :)

26_unnamed.png

Opublikowano

Dzięki za wypowiedzi, chyba wybiore craftserver, i jak myślicie, np za 30zł i tak dać z 100 slotów i z 10/15 pluginów to wart swojej ceny? Wytrzyma?

Opublikowano

Dzięki za wypowiedzi, chyba wybiore craftserver, i jak myślicie, np za 30zł i tak dać z 100 slotów i z 10/15 pluginów to wart swojej ceny? Wytrzyma?

c***a wytrzyma przy 20 osobach wywali ew bedzie 5 tps

Opublikowano

c***a wytrzyma przy 20 osobach wywali ew bedzie 5 tps

Tam wcześniej mówiłeś że najlepszy to mineserv, a dla mnie akurat jest na tych końcowych miejscach.

Opublikowano

­Człowieku, wybierz enderchest.pl

Jeden z lepszych hostingów, ma elastyczne oferty, support żyje ( nie jak na niektórych hostingach ).

Za 30 zł masz:

Silnik Bukkit lub Spigot;

Ram: 3040MB; ( 2,99 GB ~ 3 GB )

Dysk SSD: 10240 MB;

CPU: 10%;

Bez limitu pluginów;

ZALECANY dla 20 graczy, ale ja plecam ustawić na 50 i będzie ok ;)

To tylko zalecenie jest ;-D

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Nie da się powiedzieć, który hosting jest najlepszy bo każdy ma inne kryteria oceniania. Osobiście uważam, że nie warto pach się w te oferty bez limitu, a lepiej zapłacić te kilka złotych więcej i wiedzieć na czym się stoi. Od siebie mogę polecić mineserv oraz lvlup pro.

Opublikowano

Tylko VPS( OVH ), bądź serwer dedykowany( SoYouStart, OVH oferta Enterprise dla wymagających).

Nie bierz jakichś gówien pokroju Enderchest.

Mogę pomóc w skonfigurowaniu VPS, serwera dedykowanego wg potrzeb( informacji udzielam na PW)

Opublikowano

CraftServe- Drogie lecz dobre nie oszukują tylko problem z drogością bo trzeba wybulić.

Lvl PRO- Tanio i dobrze ale na CraftServe lepiej.

Pomogłem ? Daj LAJK Motywuje!

Opublikowano

Up Jest tańszy niż kiedyś więc polecam  CraftServe

CSRV jest dobry, ale rypie się u niego TPS. Przy 0 pluginach, z samą malutką mapą, z 1 graczem jest około 19,7 tpsów, co jest niedopuszczalne w takich warunkach. 

W pukawce nie ma tych problemów.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem (a miałem i jeszcze kilka dni "serwerek" na Craftserve), że bywają problemy jak na każdej serwerowni. Z tą różnicą, że tu aż za dużo w krótkim okresie czasu.

Pod Vanilla minecraft hosting jest OK i będzie to hulało jak malina, ale jak ktoś planuje serwer z modami to czasem może trafić na niespodziankę z OutOfMemory. Ja taką trafiłem przy 3.5GB RAM.

Kolejna niespodzianka to mój serwer (cauldron) zżerał więcej ramu niż to konieczne na start. Po odpaleniu tego samego serwera (bez tykania konfigu serwera PC 1:1 Craftserve) na moim komputerze w 2GB się mieścił. Na hostingu 3.5GB i mało. Co więcej. Na innym hostingu serwer zachowuje się tak jak na PC. Zaznaczę, że miałem zmodowany serwer.

Jak dla mnie to ciekawostka, ale nawet nie pytałem supportu co nakombinowali bo pewnie odpowiedź byłaby zdawkowa.

Po prostu po zgłoszeniu problemów z MOTD i tonie odpowiedzi na ten temat odechciało mi się. Po za tym po miesiącu czasu MOTD dalej czasem nie chce działać i pod serwerem klient widzi informację o połączeniu się bezpośrednio.

Konsola sprawia wrażenie niestabilnej i czasem nie widzi serwera (co poważnie utrudnia debugowanie serwera on-live). Pewniej było pobrać log poprzez ftp i poczytać. FTP działa bez zająknięcia.

Do tego dochodzi utrudnianie życia w komunikacji serwera ze światem. RCON, tylko do ich własnego sklepu. Plugin na konsolę zdalną? Też nie da rady. Zarobki ze sklepu idą wyłącznie do kieszeni Craftserve (Powinno być to wyszczególnione w opisie usługi).

Tak więc nie jest to usługa nastawiona na większy serwer a 1000s uważam, że można wsadzić między bajki. Po za tym tak duże serwery zazwyczaj lecą po bungeecordzie.

Co do limitów, są one w zupełności wystarczające. Ludzie mają tendencję do nadużywania dysków i olewania MySQL, jeśli nie mają bata nad głową.

Z technicznego punktu widzenia to bardzo dobry ruch z ich strony.

Kolejna dobra strona ich hostingu to fakt przydzielania większego czasu CPU na sam start serwera.

Niespodzianka? Wieczorem parametr xmx16G. Rano przychodzę a tu xmx8G (co i tak za tę cenę jest dobre).

W podsumowaniu, wyprowadziłem się w obawie przed problemami ze stabilnością.

Myślę ze ten cytat odwiedzie cię od Csrv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...