Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Logowanie na serwerze z BungeCoord.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

wiec przy robieniu serwera bungeecord zobaczylem nowy blad i prosilbym was o pomoc w rozwiazaniu jego

Problem jest taki , ze jezeli gracz wchodzi na serwer , i pisze mu ze ma sie zalogowac , to gracz nie musi sie logowac , tylko wystarczy ze wpisze /hub lub /server hub i teleportuje go na serwer hub , bez logowania (serwer do logowania ma na na imie logowanie) , i nie wiem jak to usunac , probowalem komende zablokowac worldguardem i pluginem , ale te pluginy tylko jakos blokuja ja po logowaniu , nie przed , wiec prosze was o pomoc :P

Opublikowano

BungeeCord swoje komendy wyłapuje zanim wgl. dotrą do serwera więc blokady itd. nic tu nie dadzą. Musisz zabrać uprawnienia do /server w configu bungeecorda i zainstalować na serwerach plugin który będzie pełnił tą samą rolę.

Możesz też zobaczyć AutoIn by @GotoFinal - dodaje on autologowanie premium (też na bungee) i dodatkowym feature jest blokowanie komend gdy gracz nie jest zalogowany

(Ew. jak uda mi się w tym roku stuleciu wyłączyć leń-mode to LogIt będzie miał funkcję blokowania komend BungeeCord gdy gracz nie będzie zalogowany, ale na razie nie ma tej funkcji)

Opublikowano

@nieznany1234567 Z tego co wiem , to mozna tez bez autoin zablokowac , bo znam serwery gdzie jest zablokowane bez autoin , bo podgladalem w pluginy :P

Jak mozna ustawic w AutoIn tak , ze obojetnie czy gracz jest premium czy nie , ze nie moze pisac zadnej komendy?

Nie ma jakiegos pluginu , ktory po prostu blokuje nawet komendy bungeecord przed logowaniem?

Opublikowano

@nieznany1234567 Z tego co wiem , to mozna tez bez autoin zablokowac , bo znam serwery gdzie jest zablokowane bez autoin , bo podgladalem w pluginy :P

Jak mozna ustawic w AutoIn tak , ze obojetnie czy gracz jest premium czy nie , ze nie moze pisac zadnej komendy?

Nie ma jakiegos pluginu , ktory po prostu blokuje nawet komendy bungeecord przed logowaniem?

Jeśli chodzi ci o to czy mozna w AutoIn ustawić by nie wykrywało premek i każdy wchodził bo ty chcesz używać tylko blokowania komend, to nie.

Można bez AutoIn, jak zresztą wszystko, w AutoIn to tylko taki dodatek, bo ktoś chciał taką funkcję.

Z tym że nie znam żadnych gotowych pluginów

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Config bungeecord to tam jest permisiions i tam graczom wyczyszczasz wszystkie permisje i mogą tylko wchodzic na serwery np. przez portal BungeePortals

Opublikowano

wywal ten plugin i użyj BungeePortals poradnik będzie na yt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...