Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PopeCraft

Aralka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pope Craft

1.7.*

PopeCraft jest oparty na sprawdzonej idei połączenia systemu gildii i survivalu. Gracze muszą zaczynać od zera zdobywając pożywienie i ubrania. Miasto oferuje schronienia, ale by je otrzymać trzeba zapłacić czynsz. Żeby zarobić pieniądze na materiały i przedmioty należy sprzedawać zbędne rzeczy w stworzonym w tym celu sklepie. Graczom samodzielnie trudno jest stawić czoła niebezpieczeństwom, dlatego istnieje możliwość tworzenia gildii i zyskania kontroli nad serwerem. Wszyscy wiedzą, że w kupie siła, więc będą próbowali zebrać wokół siebie jak najwięcej towarzyszy podróży. Może i Ty staniesz się przywódcą największej siły na serwerze?

PopeCraft to serwer, który tworzą gracze. Poza główną częścią miasta wokół przygotowanego w tym celu spawnu gracze są zdani tylko na siebie (z wyjątkami cuboidów na wybrane budowle, dostępnymi za zdobyte w grze pieniądze) i muszą wykorzystać wszystkie umiejętności, których nauczyli się grając w Minecrafta. Serwer nie posiada blokady antyx-ray - zamiast tego przeszkoliliśmy naszych modów tak, żeby byli w stanie wykryć cheatujących graczy. Mamy pomysły na oryginalne eventy, których nie widzieliście nigdy indziej.

Informacje

Adres IP: 178.32.54.215:25565

Wersja: 1.7.*

Sloty: 100

PVP: Tak

Potwory: Tak

Zwierzęta: Tak

Premium: Nie!

White Lista: Nie!

Ekipa

ReWim

Screeny

Jo1pEhM.png

XIPRpXp.png

Dodatkowo

Opublikowano

Ruszyliśmy wczoraj, więc 5-10 osób. Zapraszamy do budowy serwera z nami. Chcemy żeby dokładny kierunek serwera wyznaczali sami gracze.

Opublikowano

@ref

Rozkręcamy się powoli, właśnie trwają ostatnie dopinki bugów. Zapraszamy do budowania śródmieść wioski.

gz0c1y0.jpg

Mamy pierwszych chętnych. Niedługo będzie stać ich na więcej  :rolleyes:

Opublikowano

Polecam jeśli lubicie podziwiać pomnik papieża na spawnie, i swastyki na czacie to serw dla was! 

#Slaby serwer

Admini banują za nic (no może trochę ich wkurzałem ale bez wyzwisk / chamstwa) 

Na samym respie widzimy tone tabliczek wtf. :D spawn nie ogarnięty nie wiadomo o co chodzi ;P

Niby survival, niby mieszkania na spawnie, niby sklep, nwm czy są gildie nie zdążyłem sprawdzić, tak więc takie pomieszanie wszystkiego, A online dokładnie 3 na tą chwile 2 adminów i gracz! Więc uwaga na tłumy! 

Moja ocena 2/10

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Nie wiem skąd przychodzisz ale nie wiedziałem że mamy konkurencję! :D

Jakie swastyki??? :DDD

Jeśli uważasz że na serwerze zwanym PopeCraft ( z ang. Papież Craft") nie może być pomnika papieża to już nie wiem co powiedzieć.

Serwer dziś wystartował więc nie wiem czemu ktokolwiek miałby oczekiwać tlumów. Staramy się zaprezentować mieszankę survivalu i pluginów ułatwiających organizację miasta - sklepy, domki do wynajęcia. Próbujemy od podstaw stworzyć jakąś gospodarkę dla graczy i od graczy, a ty czepiasz się tabliczek na spawnie. Otwieramy serwer z założeniem że będziemy krytykowani (i o to nam głównie chodzi!), ale trafia do nas zaczepiacz. Do tej pory sprzedaliśmy dwa bany: jednego dla oczywistego griefera który stawiał wieżyczki z piasku obok spawna i rozwalał lampki ( :D), i drugiego dla kogoś kto przychodzi, wyzywa admina i znane osoby i poproszony o stonowanie się sugeruje że Polski Papież był pedofilem. Którym z nich byłeś?

Tak czy siak lecimy z serwerem dalej. Właśnie próbujemy zsurvivalizować mapkę jednocześnie zostawiając gdzieś dokoła masę ciekawostek by umilić zwiedzanie.

Planowany event odbędzie się o 21.00 i jesteśmy w stanie przyjąć wielu chętnych. Kto wykopie szmaragdy? :D

Opublikowano

Nie wiem skąd przychodzisz ale nie wiedziałem że mamy konkurencję! :D

Jakie swastyki??? :DDD

Jeśli uważasz że na serwerze zwanym PopeCraft ( z ang. Papież Craft") nie może być pomnika papieża to już nie wiem co powiedzieć.

Serwer dziś wystartował więc nie wiem czemu ktokolwiek miałby oczekiwać tlumów. Staramy się zaprezentować mieszankę survivalu i pluginów ułatwiających organizację miasta - sklepy, domki do wynajęcia. Próbujemy od podstaw stworzyć jakąś gospodarkę dla graczy i od graczy, a ty czepiasz się tabliczek na spawnie. Otwieramy serwer z założeniem że będziemy krytykowani (i o to nam głównie chodzi!), ale trafia do nas zaczepiacz. Do tej pory sprzedaliśmy dwa bany: jednego dla oczywistego griefera który stawiał wieżyczki z piasku obok spawna i rozwalał lampki ( :D), i drugiego dla kogoś kto przychodzi, wyzywa admina i znane osoby i poproszony o stonowanie się sugeruje że Polski Papież był pedofilem. Którym z nich byłeś?

Tak czy siak lecimy z serwerem dalej. Właśnie próbujemy zsurvivalizować mapkę jednocześnie zostawiając gdzieś dokoła masę ciekawostek by umilić zwiedzanie.

Planowany event odbędzie się o 21.00 i jesteśmy w stanie przyjąć wielu chętnych. Kto wykopie szmaragdy? :D

Haha wiesz co aż mi Cie żal ;) Daj dowody że napisałem coś takiego. Nie obraziłem was a jedyne co mówiłem, że jak dla mnie to obraza dla Papieża stawiając jego pomnik na serwerze mc... Proszę was trochę kultury. 

Widać że się nic nie znacie na serwerze ale kulturę mogliście zachować. Nie jestem jakimś gimbusem aby ktoś zaczynał ze mną wojnę w taki sposób bo może się to na was źle odbić... Tak więc powodzenia ;)

PS: Nie mam jeszcze skończonego serwa a nawet jeśli to nie chcielibyście takiej konkurencji :)

A i pytasz jakie swastyki? Te : http://scr.hu/337u/9odlw

Opublikowano

Haha wiesz co aż mi Cie żal ;) Daj dowody że napisałem coś takiego. Nie obraziłem was a jedyne co mówiłem, że jak dla mnie to obraza dla Papieża stawiając jego pomnik na serwerze mc... Proszę was trochę kultury. 

Widać że się nic nie znacie na serwerze ale kulturę mogliście zachować. Nie jestem jakimś gimbusem aby ktoś zaczynał ze mną wojnę w taki sposób bo może się to na was źle odbić... Tak więc powodzenia ;)

PS: Nie mam jeszcze skończonego serwa a nawet jeśli to nie chcielibyście takiej konkurencji :)

Proszę cię człowieku, ty mnie o kulturze nie ucz. Więcej na ten temat się nie wypowiadam ponieważ musimy zajmować się serwerem a nie takimi osóbkami.

Dziś odbył się pierwszy event. Jutro (24 kwietnia 2015) o godzinie 21:00 odbędzie się drugi event, w którym udział mogą wziąć tylko najszybsi i najbardziej spostrzegawczy. Wielki, aczkolwiek ograniczony teren. Zadanie: odnaleźć piramidę wypełnioną diamentami. Dla ułatwienia w piramidzie znajduje się beacon aby odróżnić ją od innych. Na co może liczyć zwycięzca? Za dotarcie do piramidy będzie ogromna nagroda a mianowcie, mieszkanie średniej klasy, na drugim miejscu będzie można dostać 10 tys, a za trzecie 5 tys. Ilość miejsc będzie ograniczona!

Opublikowano

Server jak widać jest nieogarnięty z powodu źle ustawionego essentials i tych swastyk co kolega opisywał

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

server ogólnie mi sie nie podoba sfastyki itd nieogarnięci gracze

Cóż, za graczy nie odpowiadamy, płakać po kimś kto pisze swastyki przez f nie będziemy :D Owszem, dziś na evencie każdy mógł wybrać prefix przed nickiem. Paru graczy wybrało akurat ten. Zalecamy Panu słownik, jak i zaprzestanie nabijania postów w naszym temacie.

Dziś odbył się pierwszy event. Jutro (24 kwietnia 2015) o godzinie 21:00 odbędzie się drugi event, w którym udział mogą wziąć tylko najszybsi i najbardziej spostrzegawczy. Wielki, aczkolwiek ograniczony teren. Zadanie: odnaleźć piramidę wypełnioną diamentami. Dla ułatwienia w piramidzie znajduje się beacon aby odróżnić ją od innych. Na co może liczyć zwycięzca? Za dotarcie do piramidy będzie ogromna nagroda a mianowcie, mieszkanie średniej klasy, na drugim miejscu będzie można dostać 10 tys, a za trzecie 5 tys. Ilość miejsc będzie ograniczona!

//Edit:

Wracając do tematu Nter. Masz ustosunkowanie się do tego powyżej. A poza tym podszywanie się pod naszego stałego gracza jest bardzo dojrzałe i podkreślasz tym że nie jesteś gimbusem :D

//Edit2:

Przy okazji. Nie wiem  o co chodziło naszym graczom przy wybieraniu tych prefixów ale wiedząc iż są oni otaku, wklejam fragment z wikipedi:

Swastyka (dewanagari स्वस्तिक, transliteracja svastika, transkrypcja swastika, 卐) – znak zazwyczaj w kształcie równoramiennego krzyża, o ramionach zagiętych pod kątem prostym. Nazwa svastika pochodzi z sanskrytu i oznacza „przynoszący szczęście” (svasti – powodzenie, pomyślność, od su – „dobry” i asti – „jest”, -ka sufiks rzeczownikowy). Obecnie w krajach Europy i obu Ameryk symbol ten kojarzony jest prawie wyłącznie z Adolfem Hitlerem i nazizmem, natomiast w Azji jest powszechnie stosowanym symbolem szczęścia i pomyślności.

Opublikowano

Cóż, za graczy nie odpowiadamy, płakać po kimś kto pisze swastyki przez f nie będziemy :D Owszem, dziś na evencie każdy mógł wybrać prefix przed nickiem. Paru graczy wybrało akurat ten. Zalecamy Panu słownik, jak i zaprzestanie nabijania postów w naszym temacie.

Dziś odbył się pierwszy event. Jutro (24 kwietnia 2015) o godzinie 21:00 odbędzie się drugi event, w którym udział mogą wziąć tylko najszybsi i najbardziej spostrzegawczy. Wielki, aczkolwiek ograniczony teren. Zadanie: odnaleźć piramidę wypełnioną diamentami. Dla ułatwienia w piramidzie znajduje się beacon aby odróżnić ją od innych. Na co może liczyć zwycięzca? Za dotarcie do piramidy będzie ogromna nagroda a mianowcie, mieszkanie średniej klasy, na drugim miejscu będzie można dostać 10 tys, a za trzecie 5 tys. Ilość miejsc będzie ograniczona!

//Edit:

Wracając do tematu Nter. Masz ustosunkowanie się do tego powyżej. A poza tym podszywanie się pod naszego stałego gracza jest bardzo dojrzałe i podkreślasz tym że nie jesteś gimbusem :D

//Edit2:

Przy okazji. Nie wiem  o co chodziło naszym graczom przy wybieraniu tych prefixów ale wiedząc iż są oni otaku, wklejam fragment z wikipedi:

Więc nazwijcie ten serwer NaziCraft ;) Poza tym weź nie pisz tutaj bajek bo administracja na samym starcie miała takie prefixy ;) A jak wbiłem popkiem dawaliście każdemu nowemu graczowi pozdro ;)

Ten serw i administracja to je*** nazisci i tyle xD plis DDoS this s**t ;)

http://scr.hu/337u/9odlw

Opublikowano

Więc nazwijcie ten serwer NaziCraft ;) Poza tym weź nie pisz tutaj bajek bo administracja na samym starcie miała takie prefixy ;) A jak wbiłem popkiem dawaliście każdemu nowemu graczowi pozdro ;)

Ten serw i administracja to je*** nazisci i tyle xD plis DDoS this s**t ;)

http://scr.hu/337u/9odlw

Panie dojrzały, pozwól że tak będę się do ciebie zwracać. Twoje bajeczki zachowaj dla siebie. Mam do ciebie parę pytań. Kiedy nasza administracja miała takie prefixy? Jakiemu każdemu nowemu graczowi dawaliśmy takie prefixy? Gdzie w twoich screenach jest jakikolwiek administrator? A props nazizmu. Nie popieramy tej ideologii, ale za to proponujemy naukę czytania. Dodatkowo Panie dojrzały i kulturalny. Nie życzymy sobie aby wyzywano nas od nazistów bez żadnych podstaw :D a poza tym nakłanianie do ataków hakerskich jest karalne :D

//Edit:

Proszę o przekazanie IP użytkownika Nter w celu ewentualnego wyciągnięcia odpowiedzialności karnej.

Przy okazji :D

Nasz serwer powoli się rozwija, pierwsze mieszkanie zostało kupione :D

fJXNUow.png

Opublikowano

Bardzo ładnie zbudowana mapa wraz z ogarniętą ekipą administracyjną to połączenie które dostarczy wszystkim graczom niezapomnianych na lata wrażeń. Polecam ten serwer.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...