Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Ostrzeżenie przed nowymi sposobami na wyłudzenie skinów.

Zezx2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą właśnie zostałem prawie oszukany przez bandę cweli którzy chcieli ze mną zagrać mixa. Podali mi jakieś ip do komunikatora Overtalk, pobrałem go i następnie dzięki kochanej opcji steam weryfikacji e-mailowej było okej. Dziwne bo znali też hasło do e-maila ale miałem WERYFIKACJE DWUETAPOWĄ. Minuta po przejęciu konta przyszedł na sms kod co potwierdzało że złodzieje próbowali się dobrać do maila. Na szczęście wszystko jest okej.

Opublikowano

Sposób jest bardzo stary. Tak samo jak ten co niby chcą z tobą zagrać turnieja, którego ktoś organizuje i mówią, że musisz pobrać anti-haxa - który oczywiście jest keyloggerem. 

Złodziej, złodzieja, złodziejem pogania.

@Szymico @Anonymous

Nie wiecie coś na ten temat "panowie"? 

Opublikowano

głównie to miał być komunikator.

dodam że mam ich ip, czy mogę coś z tym zrobić?

Opublikowano

Raczej nic, mogli to przewidzieć i "zakamuflowali" sobię ip.

Opublikowano

Raczej nic, mogli to przewidzieć i "zakamuflowali" sobię ip.

Teraz raczej scamują takie dzieci, które o tym nawet nie pomyślą.

Jeżeli zostałeś "prawie" oszukany to raczej nic nie zrobisz. Ale dobrze, że napisałeś owy komunikat.

Opublikowano

ja radze uwazac na slasher typek spamuje po grupach na fb linkami do programow wyludzajacych itemy w csie i niewinni ludzie padaja jego ofiara ;( pozdro!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...