Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zrobić przesiadkę z i3 na i5? (STREAM)

ipaikillah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim ! :v

Chciałbym zapytać, jaka jest Wasza opinia o tym, aby się przesiąść z i3-2120 na i5 ? Myślę na i5-2500k. Głównie chodzi mi o to , abym mógł odpalić stream 720p30fps w CS:GO. Ogółem przy odpalaniu na i3 , procesor sięga 95-100% a w grze mam co sekundowe minimalne ścinki. Fps wachają się od 60 do 200 (spada do 0 przy ścince przez procesor).

Normalnie bez streama mam po 60-50% zużycia procesora i od 150 do 300 fps. Jak myślicie, ta i5-ka podoła na stream?

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Piątka jest dziś standardem. Przejście z 3 na 5 to kolosalna różnica, potem już 5 na 7 to głównie strata pieniędzy. Tak czy siak poczujesz róznicę i przy wspomnianej 2500-ce dasz już radę ze streamem

Opublikowano

Moim zdaniem już nie. Niby tam jakieś hyperthreadingi dochodzą w  innych propozycjach, ale tak naprawdę mało co to obsługuje. Więc myślę że 2500 to najlepszy pomysł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...