Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie Hardcore + RPG

EmiPoland

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam pomysł na serwer i potrzebuję waszej opini!

Hardcore jak sama nazwa mówi HARD!

Surowce dropiły by z rudy, ale byłby % na drop z niej. Przykład: Znajdujesz rudę diamentu i masz 0,05% że z rudy wyleci diament.

Brak enchant table, ulepszanie ekwipunku odbywalo by się za pośrednictwem kowala, który będzie potrzebował odpowiednich surowców od ciebie do ulepszenia.

Questy

Królestwa (Gildie)

Nowe dropy z potworów

Nowy system lv (Doświadczenie nie będzie już służyć do enchantowania. Tak jak w grach typu MMO lv będzie przypisany do postaci i nie będziemy mogli go stracić. Lv będzie służył np. do używania danych przedmiotów Przykład: Aby założyc srebrną zbroję musimy mieć 10 lv)

Lepsza złote przedmioty.

Więcej pomysłów dodam wkrótce, czekam na wasze opinie jak i pomysły!

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł, z chęcią bym zagrał. Sugestia: Poziomy potworów, balans ich życiem, obrażeniami i doświadczeniem (w zależności od ich poziomu).

Co do dropu to powiem, że to UltraHard, procent na drop taki jak powiedziałeś 0.05% to to zdecydowanie za mało. Lecz ogólnie brakuje serwerów podchodzących pod mmo, więc do roboty, kolego :)

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł, z chęcią bym zagrał. Sugestia: Poziomy potworów, balans ich życiem, obrażeniami i doświadczeniem (w zależności od ich poziomu).

Co do dropu to powiem, że to UltraHard, procent na drop taki jak powiedziałeś 0.05% to to zdecydowanie za mało. Lecz ogólnie brakuje serwerów podchodzących pod mmo, więc do roboty, kolego :)

Z tym % to był tylko przykład :)

Potrzebował bym także sponsora i jakiejś ekipy, sam nie dam rady wszystkiego udźwignąć ;/

Proponuję też zwiększyć prędkość niszczenia się narzędzi i pancerzy

Niech ludzie piszą co sądzą o tym pomyśle :)

Opublikowano

Kolejny temat z serii: mam zamiar zrobić serwer". Może oddzielne subforum poświęcimy takim tematom. Osobiście uważam, że tak czy siak projektu nie skończysz jak większość ogłaszających się na tym forum. Jeżeli jednak wystartuje to prawdopodobnie zobaczę serwer.

Jeżeli jeden diamentowy kilof nie będzie zbierał na 60 kolejnych i wprowadzisz jakiś system klas to może coś ciekawego z tego wyjdzie.

Opublikowano

Kolejny temat z serii: mam zamiar zrobić serwer". Może oddzielne subforum poświęcimy takim tematom. Osobiście uważam, że tak czy siak projektu nie skończysz jak większość ogłaszających się na tym forum. Jeżeli jednak wystartuje to prawdopodobnie zobaczę serwer.

Jeżeli jeden diamentowy kilof nie będzie zbierał na 60 kolejnych i wprowadzisz jakiś system klas to może coś ciekawego z tego wyjdzie.

Myślę, że klasy nie.

Jeden diamentowy kilof = 60 diamentów ?? nie przesadzasz??

Opublikowano

Nie zrozumiałeś mnie... Chodziło mi o to, że zazwyczaj jest tak, że zdobywasz te 3 diamenty a potem z takiego jednego kilofa wyciągasz kolejne 60... Chodziło mi o obniżenie tak tego dropu, że diamenty będą na prawdę czymś cennym i nie będzie opłacało się z nich kilofa wykonywać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...