Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy otwierać ryby na Tortudze?

SysioToJaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, piszę w tym temacie z tego względu, że gram na PL'u od predwczoraj, wbiłem już 30 lvl, jednak moje eq jest bardzo słabe i nie mam fundusz, aby je ulepszać.

Mój ekwipunek :

Lwia +4, bojowa +5, srebrny +5, i ogółem eq na pierwszy lvl +5. Mam zaledwie 200k.

Od tej pory zacząłem łowić ryby, jednak jestem w tym temacie zielony. Nie znam cen na Tortudze ryb, nie wiem czy je otwierać i dropić małże czy co.. ( Wypiszcie ceny na Tortudze każdej ryby i czy je otwierać).

Słyszałem, że dobrym sposobem jest chodzenie na Besty, jednak wyupowiedzcie sie pod tematem jaki posób jest najlepszy na mój poziom.

Moja postać to Wojownik Body, 30 lvl, Serwer Tortuga.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na każdym serwerze zarobek to DT, Metiny, exp bądź kupowanie w IS i sprzedawanie :) 

ViaCamp.pl - Obozy Młodzieżowe i kolonie letnie dla dzieci! Najlepsze w Polsce!

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

Opublikowano

Najlepiej na DT latać, skoro stalki +7 dropią to nie problem dobić je do 9. :) ­

ew. rudy kopać.

Opublikowano

Najlepiej na DT latać, skoro stalki +7 dropią to nie problem dobić je do 9. :) ­

ew. rudy kopać.

DT od 40 a on ma 30. 

@topic

Poczytaj poradniki na temat łowienia. Co do cen to pooglądaj ceny w m1 i sprzedawaj po nieco mniejszej cenie.

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Zrób pierw bojowca, w między czasie możesz chodzić na ryby, besty, rudy ebonitu, metki m2..

Bojowiec pd 35... polecam kopac rudy i je przetapiac... ew ezoty byc moze poleci ci ladny rib ze sr nawet 40+

Opublikowano

Możesz wbić 35 lvl i zacząć bojowca robić. 

35 lvl możesz zresztą wbić na biciu metków w m2, oczywiście zejdzie Ci trochę czasu, ale możesz trochę też się na tym zacząć dorabiać.

Jak wbijesz 35 i zrobisz bojowca, to możesz chodzić na metki m2/pustynia i dorobić się jakiegoś dobrego eq.

Co do łowienia to nie wiem jakie są ceny rybek, ale możesz posprawdzać na kanale handlowym i stwierdzisz czy Ci się opłaca łowić. :)

Opublikowano

Rybki 25k, małze 400k, na początek dopóki nie ogarniesz trochę eq polecam sprzedawać ryby zamiast je otwierać. A poza tym możesz chodzić do świątyni na początku kopać rudy ebonitu i niebiań łez, bić metki m2 i besty.

Opublikowano

Z łowieniem ciężko będzie. Na diumarze ryby po 50-200k, szczególnie te droższe stoją pół dnia. Małże biorą z groty, przychodzi , stawia cały sklep po 2,5kk i cieszy się ze spadku cen. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...