Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 5 się nie odpala

dawidek1312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , może mi pomożecie . Chodzi o to że kupiłem gta 5, zainstalowałem, wszystko ok , do momentu kiedy nie odpaliłem gry. Odpalem gierke , czekam , czekam , nic się nie dzieje . No to wchodzę w google szukam rozwiązania , nagle mam, że muszę wyłączyć kartę dodatkową i włączyć integre, potem jak będę w grze to mam odpalić kartę dodatkową, lecz gdy chce odpalić kartę dodatkową to nagle " gta 5 przestał działać" co zrobić ?? karta AMD, może po prostu trzeba czekać na jakiś patch ? SORRY ŻE NA TAKIM TLE JEST CZCIONKA ALE SKOPIOWAŁEM TĄ WIADOMOŚĆ PO PROSTU BO PISAŁEM NA RÓŻNYCH FORACH.

Opublikowano

Na patch trzeba czekać tak czy siak...

Też borykałem się z tym problemem, ale udało się to uruchomić. Mój sprzet to Lenovo G510 z Radkiem 8750m i Intelem HD 4600.

1. Usuwamy plik settings.xml z katalogu Dokumenty/Rockstar Games/GTA V

2. Odpalamy w CCC opcję 'Konfiguruj przełączanie grafiki' (prawym na pulpit i ta opcja powinna się pojawić).

3. Odszukujemy GTA V i ustawiamy na Oszczędzanie energii, nie zamykając okna

4. Odpalamy GTA, powinien pojawić się komunikat, że sprzęt jest za słaby na odpalenie gry, nic tam nie klikamy

5. Ustawiamy w oknie konfiguracji przełączania przy GTA V 'Wysoka wydajność'.

6. Klikamy OK w przy komunikacie, gra odpala się na karcie AMD.

Procedurę trzeba powtórzyć za każdym razem, gdy odpalamy GTA. Nie zmieniamy w ustawieniach graficznych gry opcji takich, które powodują restart gry - restart się nie uda.

Co do samego działania - dziwna sprawa. Na samym początku gra chodzi bardzo płynnie, ale po jakiejś minucie zaczyna już klatkować. Jeżeli zminimalizuję grę i zacznę grać po chwili ponownie - działa przez tą minutkę płynnie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...