Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uszkodzona obudowa a gwarancja telefonu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kilka miesięcy temu zakupiłem smartfona LG L90, zakupu dokonałem na allegro u Komputronika a gwarancja jest bodajże producenta. Niedawno miałem lekki wypadek z obudową osłaniąjącą baterię, w pewny sposób niefortunnie się wygięła i powstała na niej lekka wypukłość, wypukłość tę starałem się wyrównać, w pewnym stopniu mi się to udało ale ślad pozostał.
I tak, jeżeli z telefonem działoby się coś niechcianego i byłaby konieczność odsyłania go na gwarancji, to czy zostałaby ona uznana? Czy też przez ten ślad na obudowie gwarancja jest nieważna? Ew. jeżeli kupiłbym drugą taką obudowę to ktoś by to sprawdzał czy obudowa jest zamiennikiem?

Opublikowano

Sam oddałem na gwarancję telefon z rozwalomymi pleckami (SGS3) i nikt się nie przyczepił do niczego. Nie powinni nic marudzić. Po za tym, jak mieliby sprawdzić czy obudowa jest zamiennikiem? :D Przecież wolno Ci wyjąć obudowę, bo nie jest na stałe, prawda?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...