Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wygenerować duży teren?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż zainstalowałem sobie dynmapkę na serwerze i jak wiadomo pokazuje ona na stronie tylko wygenerowane obszary. I tu pytanie jak bez latania po całej mapie automatycznie wygenerować duży obszar (na przykład o zasięgu 1000 kratek) żeby na tej dynmapce było jakoś ładniej. Proszę o jak najszybszą odpowiedź...

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

Tak ja @Zetrzyk ,  jednak, jeśli masz NAPRAWDĘ mocnego serwa, to walnij regiona z jednej / drógiej strony na bedrocka (taki obszar) i daj np: //set 1, a potem

//set 7  (spowrotem bedrock) możliwe, że to zadziała- nie jestem tego pewny. jeśli walniesz sobie /speed 10, to w 10 minut nawalisz po 500k kratek :p

--

Opublikowano

Dzięki. Serwer mam na pukawce więc sróbuje z tym bedrockiem. Ale pomysł ze speedem też ciekawy :D

@edit:

niestety nie ma  tak łatwo trzeba latać setowanie nie wygenerowało terenu :(

@edit2 albo dało ?trochę  źle ustawiłem bloki i nie jestem teraz pewny spróbuję jeszcze raz

@edit3 10 minut temu wpisałem komendę //set 1 i serwer próbował wygenerować prostokąt ze stone'a o wymiarach 3 na 4 tysiące kratek...przesadziłem wiem. zaraz sprawdzę czy się udało bo serwer wywaliło.

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Opublikowano

@_LillyPL_ chętnie przetestuje, ale chwilę wcześniej wpadłem na pomysł żeby w server.properties zamienić view distance z 10 na 1000 więc jak to nie zadziała to chętnie spróbuje :D

@Edit dobra mój sposób nie działa. Spróbuje z borderami (Kurczę muszę ten serwer włączać i wyłączać tyle razy i dość długo to trwa bo jest na modach...)

@Edit dobra o wynikach opowiem jutro bo idzie średnio 1% na 20 sekund a ja idę spać... więc pukawka niech się sobą martwi ;D

@Edit wielkie dzięki @_LillyPL_ :D wszystko perfekcyjnie działa, ale postanowiłem powiększyć ten teren (dałem odległość od spawnu 1800 kratek) na 2500 kratek od spawnu, i teraz pukawka cały czas wyłącza mi serwer bo go za bardzo obciążam xD. Teraz pobieram go na mój komputer żeby wszystko wygenerować. Jeszcze raz dzięki, masz naj :D

Moje skrypty na mpc:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...