Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V dziwnie się zachowuje po jednej z misji

bgkbgjhk2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Od misji "Napad na jubilera" GTA V dziwnie chodzi. Glownie chodzi mi o wylaczanie sie gry, gdy chce wyciagnac bron w samochodzie, ale tez czasem przy przelaczaniu na inna postac. Jest to uciazliwe przy niektorych misjach xD Zauwazylem tez, ze podczas jazdy samochodem mam spory spadek fps. Wie ktos o co moze chodzic ? xD

Daje + xD

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo jak masz granat w rece, bombe albo cos co się rzuca wylewa gre crashuje, lub jak masz pustą dłoń. Dlatego wcześniej weź broń np. mp5 i trzymaj prawym guzikiem myszku :)

Opublikowano

Zauwazylem tez, ze podczas jazdy samochodem mam spory spadek fps. Wie ktos o co moze chodzic ? xD

Daje + xD

Spadek FPS podczas zazwyczaj szybkiej jazdy samochodem jest spowodowany "nie nadążaniem" komputera z ładowaniem otoczenia. I akurat na ten problem skrażą się wszyscy gracze tzn. znaczna większość.

Możesz spróbować wyłączyć wygładzanie krawędzi TXAA/MSAA oraz w Zaawansowanych ustawieniach - wyłączyć długie cienie o ile masz je włączone.

Na ten przykład, po ok. 12 godz. grania non-stop na moim sprzęcie również czasami mam takie sytuacje że, gra ma lekkie spadki FPS w trakcie bardzo szybkiej jazdy - i na to nie ma jakiegoś konkretnego rozwiązania.

5gubmKI.png

Opublikowano

Kiedy mam wziąć to mp5 i przytrzymać, bo nie bardzo rozumiem xD

Jak masz misje z  tym napadem jedziesz krosem, i tobie się zmienie kamera na ciężarówke to wciskasz TAB, czy jak tam ustawione i ci sie broń zmienia na nastepna ;) powinno pomóc, ja tak zrobiłem i przeszedłem misje bez crashy.

Opublikowano

Te misje juz przeszedlem dawno. Teraz mam wlasnie problem z misja napad na furgonetke. I zaraz po dojechaniu smieciarka na miejsce i przy zmianie postaci z Franklina na Michaela mi crashuje gre. Robilem juz 3 razy i ciagle to samo ;/

Opublikowano

Te misje juz przeszedlem dawno. Teraz mam wlasnie problem z misja napad na furgonetke. I zaraz po dojechaniu smieciarka na miejsce i przy zmianie postaci z Franklina na Michaela mi crashuje gre. Robilem juz 3 razy i ciagle to samo ;/

Skoro to się powtarza to na to już raczej nie ma rady, sprawdź spójność plików gry lub zrób reinstall.

who cares?

Opublikowano

To padnij franklinem trzy razy, to wyskoczy ci opcja "pomiń" dajesz pomiń i przeskakuje samo na michaela. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...